Στην Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου της Ιεράπετρας με κατάγματα στα πλευρά και εκδορές σε όλο της το σώμα νοσηλεύεται η 54χρονη αγγλίδα τουρίστρια που τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο Καβούσι Λασιθίου. 
Μετά την επιχείρηση των ανδρών της ΕΜΑΚ και των σωστικών συνεργείων που κράτησε πέντε περίπου ώρες η περιπέτεια της 54χρονης συνεχίστηκε και κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου το οποίο αν και διέθετε ΜΕΘ και αξονικό τομογράφο δεν δέχτηκε το περιστατικό καθώς δεν υπήρχε εφημερία αναισθησιολόγου γιατρού.
Τελικά τη λύση έδωσε το νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπου ο διοικητής του Γιώργος Ματαλλιωτάκης κινητοποίησε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να αντιμετωπισθεί το περιστατικό.
«Αν θέλουμε ανάπτυξη στο Νότο της Κρήτης και για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση για αναβάθμιση του τουρισμού μας αλλά και του εναλλακτικού τουρισμού όπως είναι ο περιπατητικός οφείλουμε να έχουμε υπηρεσίες υγείας, για τους επισκέπτες μας, που να διακρίνονται από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και να διαθέτουν γρήγορα αντανακλαστικά για να μπορούν να αντιδράσουν σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά όπως το χθεσινό. » δήλωσε ο κ. Ματαλλιωτάκης.
«Το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, συνεχίζει ο κ. Ματαλλιωτάκης, κινητοποιήθηκε άμεσα και αν και δεν εφημέρευε η Ορθοπεδική Κλινική ο Διευθυντής της κ. Μιχάλης Διαλυνάς έσπευσε άμεσα μαζί με νοσηλευτικό προσωπικό για την αντιμετώπιση του περιστατικού. Γι αυτό και τους ευχαριστώ όλους που πέρα από το φιλότιμο τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο μας, απέδειξαν ότι βάζουν πάνω απ όλα την ανθρώπινη ζωή και την εξυπηρέτηση του πολίτη είτε αυτός είναι κρητικός είτε αυτός είναι τουρίστας».

Δείτε καρέ-καρέ την επιχείρηση διάσωσης της άτυχης Βρετανής.



Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook