Ευρεία σύσκεψη για το θέμα της λεπτοσπείρωσης θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, με αφορμή το πρόσφατο κρούσμα στα Χανιά από το οποίο έφυγε από την ζωή ο 20χρονος ποδοσφαιριστής του ΔΑΑΟΧ Μιχάλης Φουντουλάκης.
Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κ.Αντώνης Γρηγοράκης, ήδη ενημέρωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, για το κρούσμα και πιθανόν την ερχόμενη Παρασκευή, θα συγκληθεί σύσκεψη με όλους τους εκπροσώπους των υγειονομικών φορέων.
Στην διάρκεια της σύσκεψης και εν όψει και της τουριστικής περιόδου, αναμένεται να αποφασιστεί η λήψη κυρίως προληπτικών μέτρων, και πρωταρχικά η εφαρμογή μυοκτονιών.

Παράλληλα θα εξετασθούν και όλα τα ιατρικά δεδομένα, για την αντιμετώπιση των περιστατικών ,ενώ αναμένεται να υπάρξει και σχετική εκστρατεία ενημέρωσης.

Στο μεταξύ απο το ΚΕΕΛΠΝΟ περιμένουν και τα τελικά αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για το περιστατικό στον 20χρονο Χανιώτη και αμέσως μετά θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση και θα καταχωρηθεί και επισήμως ως περιστατικό λεπτοσπείρωσης.

Δείτε τι αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ για την λεπτοσπείρωση και τα κρούσματα στην Ελλάδα εδώ 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook