Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: “Βιβλιοδράσεις για μία αντιρατσιστική εκπαίδευση”, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης: “Αποτυπώνοντας τον Τριγωνοψαρούλη στον χάρτη της Ελλάδας – κάνουμε καινούργιους φίλους / αποδεχόμαστε το διαφορετικό / αντιστεκόμαστε στον ρατσισμό”, διοργανώνουν οι εκδόσεις Πατάκη και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 από τις 9:00 έως τις 11:00, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.
Το σεμινάριο, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εστιάζει σε βιωματικές δράσεις, που μπορούν να εφαρμόσουν οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο, προκειμένου οι μαθητές να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους, τα προβλήματα επικοινωνίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών μιας ομάδας και, τέλος, να μπορούν να επιχειρηματολογήσουν σχετικά με φλέγοντα ζητήματα, όπως ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και η ετερότητα. 
Βασικοί στόχοι της αντιρατσιστικής εκπαίδευσης είναι:
• Να γνωρίσουν οι μαθητές τους λόγους, που οδηγούν τους ανθρώπους στη μετανάστευση και στην προσφυγιά (προσωπική επιλογή, βίαια γεγονότα, οικονομικοί λόγοι).
• Να κατανοήσουν ότι η μετανάστευση και η προσφυγιά ήταν παρούσες πάντα τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή ιστορία.
• Να γνωρίσουν ότι αποτελεί θεμελιώδη αρχή του ελληνικού πολιτισμού η αποδοχή του «ξένου».
• Να επιχειρηματολογούν απέναντι σε απόψεις, που προβάλλονται κατά της παρουσίας του «διαφορετικού», του «ξένου».
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους συμμετέχουν. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα εκδηλώσεων των εκδόσεων Πατάκη: τηλ.:210.36.50.024, -25.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook