Μπορεί το Σάββατο (21/5) στις Μουρνιές ο τίτλος να πήρε… πράσινη απόχρωση αλλά τα πράγματα στην υπόθεση της παραμονής στην Α’ ΕΠΣΧ περιπλέκτηκαν για τα καλά. Αν και η νίκη του Ηρακλή Ν. επί των Κεραμειών οδηγούσε σε υποβιβασμό την Θύελλα Κ. μετά από Ιδομενέα και Ποσειδώνα φαίνεται ότι για τις τρεις αυτές ομάδες υπάρχει ελπίδα ακόμα χάρη στον ΔΑΑΟΧ/ΑΟΔΑ.

Η ομάδα του Δαράτσου περιέπλεξε για τα καλά την κατάσταση στον όμιλο τίτλου και γενικότερα στο πρωτάθλημα με το «διπλό» στη Σούδα αφού βάζει σε μπελάδες μπαράζ την ΑΕ Κυδωνίας. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπονατάκη ηττήθηκε με 3-0 από τον Κρ. Αστέρα και έμεινε 7 βαθμούς από τον 8ο ΔΑΑΟΧ/ΑΟΔΑ. Έτσι λοιπόν σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΣΧ για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας σε αυτήν την περίπτωση αν η διαφορά παραμείνει και την τελευταία αγωνιστική πάνω από τους 5 βαθμούς θα υπάρξει η διαδικασία μπαράζ για την παραμονή. Σε τέτοιους… μπελάδες θα μπει και ο Κρ. Αστέρας σε περίπτωση που ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική από τον Άρη Σούδας και παράλληλα κερδίσει μέσα στην Παλαιόχωρα ο ΔΑΑΟΧ.
 Αυτό το σενάριο των μπαράζ αναπτερώνει για τα καλά τις ελπίδες παραμονής των τριών ομάδων του ομίλου παραμονής, που είχαν αρχίσει τα σχέδια για την Β’ ΕΠΣΧ.
Αν η βαθμολογία στον όμιλο τίτλου παραμείνει έτσι τότε η ΑΕ Κυδωνίας θα χρειαστεί να δώσει αγώνες μπαράζ με Θύελλα Καλ., Ιδομενέα και Ποσειδώνα με την πρώτη ομάδα από αυτή την διαδικασία να παραμένει εν τέλει στην Κατηγορία.
Οπότε αναμένεται φινάλε… θρίλερ στην Α’ ΕΠΣΧ με τα πάντα να ξεκαθαρίζουν στην τελευταία… στροφή του Σαββατοκύριακου.
Βέβαια ιστορικά από όταν ίσχυσε αυτός ο νόμος με την «δικλείδα» βαθμών στην Κατηγορία, ποτέ καμία ομάδα δεν μπήκε σε διαδικασία επιπλέον αγώνα για την παραμονή, αφού πάντα οι… εμπλεκόμενες ομάδες τα κατάφερναν έστω και στο τέλος και μείωναν την διαφορά.
Μένει να φανεί αν πράξει το ίδιο και η ΑΕ Κυδωνίας ή αν θα δούμε για πρώτη φορά με αυτό το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος αγώνες μπαράζ για την παραμονή.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης