Κρητικό χρώμα αποκτά πλέον η εταιρεία “Ελληνικά Υδατοδρόμια” η οποία ενισχύεται ακόμα περισσότερο με νέους ισχυρούς μετόχους στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Στο μετοχικό της κεφάλαιο, εκτός από τον ιδρυτή της Τάσο Γκόβα και την ελληνική αεροπορική εταιρεία “Κ2 Smart Jets”, συμμετέχει πλέον και η εταιρεία “ΑΝΤ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ”, με έδρα το Ηράκλειο.

Με τη συμμετοχή της “Α. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ”, η “Ελληνικά Υδατοδρόμια” αποφάσισε να επεκτείνει το αντικείμενο των εργασιών της, εκτός από τον τομέα των υδατοδρομίων και στη δημιουργία εμπορικού δικτύου για πτήσεις υδροπλάνων, με στρατηγικό σημείο ανάπτυξης την ευρύτερη περιοχή της Κρήτης.

Η εταιρεία “Ελληνικά Υδατοδρόμια” έχει αναλάβει την αδειοδότηση 14 υδατοδρομίων: Κέρκυρας, Παξών, Ερείκουσας, Οθωνών, Πάτρας, Ρεθύμνου, Λαυρίου, Ηρακλείου, Λίμνης Βεγορίτιδας, Ραφήνας, Χερσονήσου, Σίφνου, Πόρου και Χανίων.

Δεδομένου ότι στην Κρήτη πρόκειται να λειτουργήσουν τέσσερα υδατοδρόμια, η συμμετοχή της «ΑΝΤ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ» αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου πτήσεων υδροπλάνων στο νησί, που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν του.

Η «ΑΝΤ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ», με έδρα το Ηράκλειο, διαγράφει τις τελευταίες δεκαετίες επιτυχημένη πορεία στον κλάδο της, όπου διατηρεί ισχυρό μερίδιο πωλήσεων σε προϊόντα ξυλείας και δομικά υλικά. Η απόφαση της διοίκησής της να μετάσχει ενεργά στο σημαντικό project των υδροπλάνων, επενδύοντας σε ένα πρωτοποριακό για την Ελλάδα μεταφορικό μέσο, στόχο έχει να συμβάλει στην αναβάθμιση των μεταφορών και στην ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού.

Δήλωση Αντώνη Βασιλάκη

«Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό συγκοινωνιακό εγχείρημα. Το υδροπλάνο αποτελεί ίσως το ιδανικό μεταφορικό μέσο για μια χώρα με το γεωγραφικό ανάγλυφο και τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας. Ασφαλές και ευέλικτο, μπορεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα συγκοινωνιακών αναγκών των νησιών και να εμπλουτίσει τις δυνατότητες μετακίνησης των κατοίκων των παράκτιων περιοχών.

Ειδικά όσον αφορά στην Κρήτη και την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και θα προσθέσει μια επιπλέον δυνατότητα μεταφοράς των τουριστών σε επιλεγμένους προορισμούς με σύντομο και ασφαλή τρόπο».

Λοιποί εταίροι της “Ελληνικά Υδατοδρόμια”

Στελεχωμένη από τους πιο έμπειρους και αποτελεσματικούς επαγγελματίες στον τομέα των υδατοδρομίων και των υδροπλάνων, (πιλότοι, μηχανικοί, υπεύθυνοι λειτουργίας υδατοδρομίων, υπεύθυνοι Διοίκησης) αποτελεί την ηγέτιδα εταιρεία του χώρου. Τα στελέχη της αποτέλεσαν την υπεύθυνη ομάδα εργασίας που κατασκεύασε, αδειοδότησε και λειτούργησε τα 12 πρώτα υδατοδρόμια στην Ελλάδα την περίοδο 2004 - 2008.

Ιδρυτής της εταιρείας που ειδικεύεται στη μελέτη, κατασκευή, αδειοδότηση και λειτουργία υδατοδρομίων είναι ο κ. Τάσος Γκόβας με εικοσιπενταετή εμπειρία στον χώρο της Αεροπορικής Βιομηχανίας. Από το 2003 δραστηριοποιείται στους εξειδικευμένους τομείς αδειοδότησης και λειτουργίας υδατοδρομίων και υδροπλάνων.

Η ελληνική αεροπορική εταιρεία «Κ2 Smart Jets» δραστηριοποιείται από το 2007 στον τομέα του “VIP business jet travel” διαθέτοντας δύο υπερσύγχρονα Jet αεροσκάφη. Το 2012-2013 σημείωσε εταιρικό ρεκόρ αριθμού πτήσεων ενώ η ανοδική πορεία της εταιρίας συνεχίζεται και το 2014.
Περισσότερες πληροφορίες: κ. Φαίη Δρακοπούλου Τηλ: 2111211416

Ο κ. Βασιλάκης υποψήφιος στις εκλογές στην Παγκρήτια Τράπεζα

Ο κ. Βασιλάκης συμμετέχει για πρώτη φορά, ως υποψήφιος, στις εκλογές για νέα διοίκηση στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα (5 Ιουλίου) επιθυμώντας, με τη στήριξη και ψήφο των μετόχων, να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων της Κρήτης. «Θέλω επίσης να συμβάλλω στην περαιτέρω οργάνωση της Τράπεζας ώστε να συνεχίσει την πρωτοπόρα προσπάθειά που ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια για την ενδυνάμωση της κρητικής οικονομίας και την υγιή ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.