Ήδη φαίνεται ότι έχει βρεθεί, ο μνηστήρας – επενδυτής που ορέγεται το \”φιλέτο\” του παλιού ψυχιατρείου των Χανίων, το οποίο μεταβιβάζεται στο ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολου Βουλγαράκη, ο μεγαλοεπενδυτής έχει εδώ και ένα δίμηνο κάνει όλες τις διερευνητικές επαφές για το ακίνητο.

Η πληροφορία αυτή εξηγεί την παλινδρόμηση και την παροιμιώδη χρονοτριβή που επέδειξε το υπουργείο, απέναντι στα αιτήματα των τοπικών φορέων για χρήση του χώρου από την κοινωνία.

Μάλιστα, φαίνεται ότι ο επενδυτής φρόντισε και κατάφερε να είναι διακριτικός στο \”φλερτ\” και να διατηρήσει χαμηλούς τόνους.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Flashnews.gr o αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης:

\”Από τη μεριά μας έχουν γίνει, τρία χρόνια τώρα, επερωτήσεις στο υπουργείο, με βάση τα έγγραφα που έκανα ως αντιπεριφερειάρχης. Έκαναν επερωτήσεις οι βουλευτές του νομού. Έχουν δοθεί απαντήσεις. Είναι αστείο να ειπωθεί ότι δεν ήταν ενήμερος ο υπουργός. Αυτοί μας παραπλανούσαν τόσο καιρό. Μας έλεγαν να εξουσιοδοτήσουμε τον ΔΥΠΕαρχη και όλο κάτι άλλαζαν, όλο κάτι πρόσθεταν και όλο καθυστερούσαν. Προφανώς είχαν συμφωνήσει με κάποιο επενδυτή. Από την ενημέρωση που είχα μόλις σήμερα, έχει βρεθεί ήδη επενδυτής ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με τα συγκεκριμένα ακίνητα και έχει ζητήσει στοιχεία. Αυτό πρέπει να συνέβη πριν από ένα με δυο μήνες. Όμως, δεν το ξέραμε εμείς, μας ήρθε σήμερα η πληροφορία\”

Το πρωί έγινε σύσκεψη στα γραφεία της περιφερειακής ενότητας Χανίων, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Κοσμήτορα του ΤΕΙ Κρήτης.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασίλης Διγαλάκης:

\”Όσα ακούστηκαν σχετικά με το ότι δεν υπήρχε πρόταση δεν είναι αληθή. Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για το θέμα, δηλ το αίτημα του Πολυτεχνείου και του ΤΕΙ για την παραχωρήση χρήσης του ψυχιατρείου. Αυτό αποδεικνύεται και από επιστολές που μου έχει στείλει ο υπουργός παιδείας μετά από επερωτήσεις στη βουλή. Στα έγγραφα τον είχα ενημερώσει για τις ενέργειες που κάνουμε ως προς την παραχώρηση του ψυχιατρείου, επομένως, δεν τίθεται θέμα ότι δεν υπήρχε πρόταση για την εκμετάλλευση του χώρου. Υπήρχε και μάλιστα με μελέτη, για τη χρήση των κτηρίων.\”

Οι τρεις αποφάσισαν να κάνουν ένα έγγραφο προς τους συναρμόδιους υπουργούς και στο ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο θα επαναδιατυπώνουν το αίτημα και θα ζητούν την ανάκληση της απόφασης.

Παράλληλα, θα προσφύγουν στο ΣτΕ με αίτηση ακύρωσης και αναστολής της απόφασης.

Τώνια Λιοδάκη
liodaki@flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook