Για μια ακόμη φορά η εξεταζόμενη ύλη των Πανελλαδικών, δεν δυσκόλεψε τους υποψήφιους οι οποίοι σήμερα έδωσαν Νεοελληνική Λογοτεχνία, Βιολογία, Χημεία και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης.

Δείτε τα θέματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας εδώ

Δείτε τις απαντήσεις της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας εδώ

Δείτε τα θέματα της βιολογίας εδώ

Δείτε τις απαντήσεις της Βιολογίας εδώ.

Δείτε τα θέματα της βιοχημείας εδώ

Δείτε τα θέματα των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης εδώ

Δείτε τις απαντήσεις των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης εδώ.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια και υπεύθυνη σπουδών του φροντιστηρίου \”Διαλεκτική\”, Στέλλα Αλιγιζάκη, ως προς το θέμα της νεοελληνικής γλώσσας:


\”Το κείμενο του Βιζυηνού έχει εξετασθεί πολλές φορές στις Πανελλαδικές και πέρσι ακόμη στα θέματα Ομογενών. Σημαντική καινοτομία: έχουν χρησιμοποιήσει 2 αποσπάσματα του διηγήματος…. Eρωτήματα σαφή και βαθμολογικά διαβαθμισμένα, πάντως για διαβασμένους και προσεκτικούς μαθητές. Η ερώτηση σε σχέση με το παράλληλο έχει παγιωποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Ενδιαφέρουσα η επιλογή του παραλλήλου από τον Ιωάννη Κονδυλάκη, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.\”

Όλα τα μαθήματα που εξετάστηκαν σήμερα είναι μαθήματα κατεύθυνσης έχουν δηλαδή ειδική βαρύτητα για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Εξάλλου και τα μαθήματα στα οποία θα εξετασθούν οι υποψήφιοι την Παρασκευή είναι μαθήματα κατεύθυνσης , οπότε όλη αυτή η εβδομάδα χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Σύμφωνα με τα έως στιγμής στοιχεία πάντως αναμένεται οι βάσεις να σημειώσουν ανοδική τάση, καθώς έως σήμερα τα θέματα σε Νεοελληνική Λογοτεχνία, Μαθηματικά και Βιολογία κρίθηκαν ως εύκολα και κατανοητά.

Μέχρι σήμερα κανένα ερώτημα δεν έκρυβε «παγίδες», ενώ όπως εκτιμούν οι εκπαιδευτικοί η σημερινή ημέρα αλλά και η Παρασκευή θα είναι σημαντικές για την πορεία των βάσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook