Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα τα ξημερώματα την περιοχή της στρατιωτικής βάσης Mehran-PNS στο Καράτσι, όπου πριν από 8 ώρες περίπου μια ομάδα ενόπλων Ταλιμπάν πραγματοποίησε επίθεση με εκρηκτικά. Μέχρι στιγμής έντεκα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ αρκετά αεροσκάφη έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της επίθεσης στο Καράτσι. Ήταν πράξη εκδίκησης για τον μάρτυρα Οσάμα μπιν Λάντεν. Ήταν μια απόδειξη ότι παραμένουμε ενωμένοι και δυνατοί. Έχουμε ήδη προειδοποιήσει ότι θα πραγματοποιήσουμε ακόμα πιο ισχυρές επιθέσεις», δήλωσε για λογαριασμό των Ταλιμπάν του Πακιστάν (ΤΤΡ), ο Εχσανουλά Εσάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Οι μαχητές Ταλιμπάν έχουν αρκετά πυρομαχικά και τρόφιμα και μπορούν να πολεμήσουν και να επιζήσουν επί τρεις ημέρες», πρόσθεσε.

Οι εκρήξεις εκτιμάται ότι οφείλονται στο αποκορύφωμα της αντεπίθεσης των δυνάμεων Aσφαλείας του Πακιστάν κατά των ενόπλων που προκάλεσαν το μακελειό.

«Η επιχείρηση συνεχίζεται. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα», ανέφερε πηγή που ανήκει στις δυνάμεις Ασφαλείας που επιχειρούν να επαναφέρουν την ηρεμία στην περιοχή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οκτώ πολύ δυνατές εκρήξεις που συνοδεύονταν από ισχυρές λάμψεις ακούστηκαν στην περιοχή, με περίπου 30 άντρες των ειδικών δυνάμεων του Πακιστάν να εισέρχονται με μηχανές στον χώρο της Ναυτικής βάσης που επλήγη νωρίτερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook