Αντιμέτωποι με την οικονομική καταστροφή βρίσκονται οι καταστηματάρχες της οδού Χανδακος στο κέντρο της πόλης .

Η χαρακτηριστική ελληνική ασυνεννοησία εχει εκθέσει ανεπανόρθωτα τους υπηρεσιακούς παράγοντες που εμπλέκονται στο κτήριο που στεγαζόταν επι σειρά ετών η Τροχαία Ηρακλειου.

Δεν είναι υπερβολικό να σημειώσουμε ότι οι " αρμόδιοι " δεσμεύτηκαν για εργασίες τριών ημερών,έχουν περάσει ήδη τρεις εβδομάδες και ειναι άγνωστο μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου πόσο θα μείνει στάσιμο το έργο αποκατάστασης.

Οι επιχειρηματίες καταγγέλουν τον κάθε υπεύθυνο και κινούνται ήδη νομικά προκειμένου να προστατευτούν και να αποζημιωθούν από την οικονομική καταστροφή που όχι μόνο τους απειλεί αλλά είναι ήδη ορατή.

Πίσω από την αποκαρδιοτική αυτή υπόθεση που εκθέτει τους πάντες και συγκεντρώνει τα βέλη από κάθε κατεύθυνση βρισκεται η Κτηματική Υπηρεσία του ΔΗΜΟΣΙΟΥ,η αρχαιολογική υπηρεσία, ο Δήμος , και η ΕΤΑ.

Οι ίδιοι καταγγέλουν πως εκτός από την έλλειψη διαβούλευσης με τους επιχειρηματίες,δεν συννενοήθηκαν ούτε μεταξύ τους οι υπηρεσιακοί παράγοντες,ώστε να αποφύγουν την σημερινή κατάσταση.

Οι τουρίστες δεν πλησιάζουν κάν ενα δρόμο στον οποίο εκτελούνται έργα με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι Ηρακλειώτες περνούν με επιφύλαξη αφού νοιώθουν ότι απειλείται η σωματική ακεραιότητα τους με τους σοβάδες και τις πέτρες να κρέμονται πάνω απ τα κεφάλια τους.

Μέχρι σήμερα, τρεις βδομάδες τώρα, όχι μόνο δεν διαφαίνεται λύση, αλλά κάθε μέρα που περνάει " σκοτεινίαζει " περισσότερο το τοπίο με άγνωστες εξελίξεις.Κ.Σ