Να «σπάσει» τα ισόβια και να πετύχει τη μικρότερη δυνατή ποινή για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατάφερε ο φοιτητής Θεολογίας Γ. Αποστολόπουλος, ο οποίος δικάστηκε στοπ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την επίθεση στο μαθητή ΦΔ, έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο, πριν από ένα χρόνο. 

Ο καταδικασθείς σε δεκαετή πλέον κάθειρξη είχε επιτεθεί στο μαθητή με μαχαίρι, του έκοψε τη μύτη και του κατάφερε σοβαρά τραύματα, επειδή εκείνος είχε γράψει στο θρανίο συμμαθήτριας του και φίλης του Αποστολόπουλου τα αντιφασιστικά του πιστεύω.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, που φέρεται ως υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία 5-2 και το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο δυο ελαφρυντικά, αυτό του πρότερου εντίμου βίου, και της μετεφηβικής ηλικίας.

Έτσι, του επέβαλε τη μικρότερη δυνατή ποινή των 10 ετών κάθειρξης, συν 6 μήνες για οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Τα μέλη δεν έδωσαν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Αυτό σημαίνει ότι ο Αποστολόπουλος οδηγείται στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.

Στο άκουσμα της απόφασης η μητέρα του κατηγορουμένου ξέσπασε σε λυγμούς, όπως λίγο αργότερα και η κοπέλα του.

Νωρίς το πρωί η εισαγγελέας πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σωματική βλάβη. Η εισαγγελέας πρότεινε και την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης έως την έφεση.