Η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας , συνεπής στην αφοσίωσή της στην προώθηση του Πολιτισμού μέσα από τη διοργάνωση και την ένθερμη στήριξη θεσμών που αναμφισβήτητα αποτελούν Πυλώνες Πολιτισμού ,τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρύτερο επίπεδο, προκηρύσσει τη διεξαγωγή του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας.

Σε συνεργασία με τα θεατρικά σχήματα της πόλης και την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν Α Κρήτης στοχεύει στην ανύψωση της θεατρικήε μας παιδείας με τη διάχυση των διαχρονικών και παγκόσμιων μηνυμάτων μεγάλων θεατρικών συγγραφέων και πνευματικών ανθρώπων, εν γένει.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 18 ως τις 25 Οκτωβρίου 2014,θα είναι διαγωνιστικό ,με επτά συμμετοχές διαγωνιζόμενων παραστάσεων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που θα καλύπτουν το ευρύτατο φάσμα των Τεχνών που οδηγούν σε μια ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ

• H ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας, σε Συνεργασία με τα Θεατρικά σχήματα της Ιεράπετρας και την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και ΝΑ Κρήτης, διοργανώνει το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης. Με το φετινό φεστιβάλ στοχεύουμε στην ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ των φίλων της πανελλήνιας ερασιτεχνικής Θεατρικής Δημιουργίας, στην εμβάθυνση της Θεατρικής Παιδείας όλων μας και στη διάχυση, με τον πιο ζωντανό και βιωματικό τρόπο, των διαχρονικών και παγκοσμίων μηνυμάτων μεγάλων θεατρικών συγγραφέων και εν γένει πνευματικών ανθρώπων στην τοπική κοινωνία. 

Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα , απευθύνεται σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα (Θεατρικές Ομάδες Δήμων, Συλλόγων, Πανεπιστημίων και γενικά κάθε Πολιτιστικού Φορέα της χώρας) και θα διεξαχθεί : 18-25 Οκτωβρίου 2014

Καλούνται οι ενδιαφερόμενες θεατρικές ομάδες από όλη τη χώρα να δηλώσουν συμμετοχή, σύμφωνα με τα παρακάτω:

• Για το διαγωνιστικό μέρος(από τις 18 ως τις24) θα επιλεγούν για φέτος επτά (7) θεατρικά σχήματα .
• Η πενταμελής κριτική Επιτροπή θα αποτελείται από ειδικούς του Θεάτρου των Γραμμάτων και των Τεχνών.
• Θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία Α΄, Β΄, Γ΄ Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Α΄ & Β΄ Ανδρικού Ρόλου, Α΄ & Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνικών, Κοστουμιών, Κινησιολογίας, Μουσικής, Φωτισμών, Βραβείο Κοινού. Επίσης, θα απονεμηθούν έπαινοι κατά την κρίση της Επιτροπής.
• Η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α θα καλύψει τη διαμονή των εκτός Κρήτης διαγωνιζόμενων ομάδων για 2 ημέρες και 2 ατόμων από κάθε ομάδα για το βράδυ της απονομής ,στις 25 Οκτωβρίου, ενώ για τις ομάδες της Κρήτης θα καλύψει διαμονή μίας ημέρας. Επίσης, θα καλύψει σε όλες τις ομάδες ένα δείπνο μετά την παράσταση. Για κάθε ομάδα θα καλύπτονται τα παραπάνω προσφερόμενα μέχρι τον αριθμό των δεκαπέντε ατόμων, ηθοποιών και συντελεστών, που θα πρέπει απαραιτήτως να αναφέρονται στο πρόγραμμα της παράστασης.
• Στην περίπτωση που τα μέλη των ομάδων είναι πάνω από 15 ή ακολουθούν την ομάδα φίλοι και συνοδοί η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α έχει εξασφαλίσει γι αυτούς ειδική εκπτωτική τιμή ανάλογη με την προσφορά των ξενοδοχείων. Επίσης, έχει εξασφαλιστεί έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής :Πειραιάς-Ηράκλειο-Πειραιάς.

Απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να αποσταλούν: 

1. Αίτηση Συμμετοχής όπου να αναγράφεται η επωνυμία του Θεατρικού Σχήματος, ο τίτλος του έργου, ο συγγραφέας, όνομα υπευθύνου και τηλέφωνα επικοινωνίας.
2. Σύντομο βιογραφικό του Θεατρικού Σχήματος, περίληψη του έργου, πρόγραμμα, αφίσα και συντελεστές και σε έντυπη και σε ψηφιακή μορφή
3. Έγγραφη Άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
4. DVD της παράστασης.

Η υποβολή των συμμετοχών πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι και την Τρίτη 15 Ι Ο Υ Λ Ι Ο Υ (ημερομηνία ταχυδρομείου) στη διεύθυνση:

ΚΟΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α – ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 31,ΚΤΗΡΙΟ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 72200

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται :

1.Γεωργαλάκης Εμμανουήλ τηλ:6937274447 e-mail:[email protected]
2.Δασκαλάκη Καλλιόπη τηλ:6972995555 e-mail:[email protected]
3.Tσαντηράκη Σοφία τηλ.6932245205 e-mail: [email protected]

(φωτό απο το 3ο Φεστιβάλ)