Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Παρασκευή 30 Μαΐου, στον όμορφο χώρο του καφέ «Ενετικό» του Ηρακλείου, η παρουσίαση της νουβέλας του Χρήστου Τσαντή «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης……».
Το βιβλίο παρουσίασαν η Σπυριδάκη Ειρήνη, φιλόλογος 13ου Γυμνασίου από λογοτεχνική σκοπιά, η Παναγιωτάκη Μαρία, υπεύθυνη του συμβουλευτικού σταθμού νέων Ν. Ηρακλείου από τη σκοπιά της ψυχοπαιδαγωγικής, και η Κανάκη Σοφία, ως εκπρόσωπος της διεθνούς εταιρείας φίλων Καζαντζάκη Ν. Ηρακλείου.
Η παρουσία των μαθητών του 13ου και 9ου Γυμνασίου έδωσε μια ρομαντική και ζεστή νότα στη βραδιά. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι μαθητές, βασιζόμενοι σε θέματα εμπνευσμένα από το βιβλίο, παρουσίασαν τις δημιουργίες τους. Με θεατρικότητα, μαθητές από το 13ο και 9ο Γυμνάσιο διάβασαν χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου, ζωντανεύοντας τις σελίδες του. Με αφορμή τους προβληματισμούς που θέτει το βιβλίο παρουσιάστηκε VIDEO που επιμελήθηκε μαθητής του 13ου Γυμνασίου. 
Ομάδα μαθητών, εμπνευσμένη από τη ρομαντικότητα του βιβλίου και τις αξίες με τις οποίες το κείμενο διαπνέεται, πρόσφερε στους παρευρισκόμενους ένα μουσικό ταξίδι με νότες κλασικής, αλλά και παραδοσιακής κρητικής μουσική. Η δημοσιογραφική ομάδα των μαθητών και των δύο σχολείων έθεσε ερωτήματα στον συγγραφέα Χρήστο Τσαντή, στα οποία εκείνος ανταποκρίθηκε με ενδιαφέρον και θετική διαθεση.
Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά που δημιούργησε σε όλους μια γλυκιά διάθεση για ταξίδια αναζήτησης των ανθρωπιστικών αξιών και της ουσίας της ζωής, αλλά παράλληλα, έδωσε και σ’ όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, το έναυσμα για επανέλεγχο της προσωπικής διαδρομής του καθενός. Οι μαθητές αποχώρησαν με την υπόσχεση μιας επόμενης συνάντησης με αφορμή ένα νέο λογοτεχνικό πόνημα.
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 13ου Γυμνασίου ευχαριστούν θερμά όλους όσοι συνεισέφεραν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook