Ο επ. Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Δημήτρης Ξενάκης, είναι ο κεντρικός ομιλητής της σημερινής συνεστίασης που διοργανώνει ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου, στις 21:30, στο ξενοδοχείο Galaxy, με θέμα: «Ευρώπη, Μεσόγειος, Ελλάδα: Προκλήσεις, λάθη και νέες ευκαιρίες».

O κ. Δημήτρης Ξενάκης είναι Διευθυντής του Τομέα Ευρω-Μεσογειακής Πολιτικής στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γενικός Γραμματέας του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής, Επιστημονικός Συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής.

Έχει συμμετάσχει σε επίσημες και άτυπες διασκέψεις Διεθνών Οργανισμών, καθώς και σε πλήθος διεθνών ακαδημαϊκών συνεδρίων, ερευνητικών προγραμμάτων και ειδικών επιτροπών. Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών δικτύων, ερευνητικών προγραμμάτων και ειδικών επιτροπών, καθώς και κριτής σε διεθνείς εκδοτικούς οίκους και επιστημονικά περιοδικά, όπως τα Mediterranean Politics, Regional and Federal Studies, Études Hellénique/Hellenic Studies και τα Τετράδια Πολιτικής Επιστήμης.

Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται περισσότερα από 100 επιστημονικά άρθρα, καθώς και βιβλία όπως τα The emerging Euro-Mediterranean system (2001); The Politics of Order-Building in Europe and the Mediterranean (2004), Παγκόσμια Ευρώπη; Οι Διεθνείς Διαστάσεις της ΕE (2006), Ασφάλεια και Στρατηγική Συνεργασία στη Μεσόγειο: Οικοδόμηση Εμπιστοσύνης και Πρόληψη Συγκρούσεων (2008); Κατευθύνσεις Προοδευτικής Διακυβέρνησης (2009), Παρεμβάσεις για την Ευρώπη (2009), Greece in a Changing Euro-Mediterranean Setting: Guidelines for Future Action (EKEM, 2009), Ευρωπαϊκή Πολιτεία: Η Τέχνη της Συνδιάθεσης (2009), Νοτιοανατολική Ευρώπη: Κρίση και Προοπτικές, (2010), Κατευθύνσεις στη Μελέτη των Διεθνών Σχέσεων (2010).

Σήμερα επίσης, ο Ρ. Ο. Ηρακλείου θα βραβεύσει τους γιατρούς και τους επαγγελματίες της υγείας που συμμετείχαν εθελοντικά στις ιατρικές αποστολές που πραγματοποίησε ο Όμιλος σε Βιάννο και Οροπέδιο Λασιθίου, κ. κ. Χάρη Βαβουρανάκη, Γιάννη Καζάνη, Αντώνη Παπουτσάκη, Στάθη Δετοράκη, Γιάννη Βαβουρανάκη, Γιώργο Εξαμιλιώτη, Άρη Πάγκαλο, Μιχάλη Ζωγραφάκη – Σφακιανάκη, Βασίλη Χατζάκη, Γιάννη Ιεραπετρίτη, Φ­άνη Κανάκη, Γιώργο Κρουσταλάκη, Κλεόβουλο Χανδάνο, Νώντα Χαρονίτη και Χαρίτων Παπαδάκη. Θα βραβεύσει επίσης την κ. Χριστίνα Χαλκιαδάκη για την καθοριστική συνεισφορά της εταιρείας ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. στην εβδομάδα αγάπης και προσφοράς που διοργάνωσε ο Ρ.Ο.Η. καθώς και τον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ηρακλείου που υποστήριξε τη δράση προσθήκης νέων παιδικών βιβλίων στη βιβλιοθήκη του Ρ.Ο.Η., στο δημοτικό σχολείο Καβροχωρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook