Μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί η οικονομική κατάσταση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στο νομό Ηρακλείου, καθώς τα περιπολικά κυκλοφορούν χωρίς συντήρηση ενώ οι αστυνομικές υπηρεσίες έχουν μείνει χωρίς γραφική ύλη και αναλώσιμα, γεγονός που βεβαιώνει με έγγραφό της και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του ν. Ηρακλείου.

Ως εκ τούτου, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, κατέθεσε άμεσα κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χ. Παπουτσή, προκειμένου να εγκριθούν οι σχετικές πιστώσεις και να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα και η κατάσταση απαξίωσης και αποδιοργάνωσης των τοπικών Αστυνομικών υπηρεσιών.

Ειδικότερα, στο κοινοβουλευτικό του έγγραφο σημειώνει ότι «σύμφωνα με επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου παρατηρούνται σημαντικές περικοπές κονδυλίων από τις Αστυνομικές υπηρεσίες.

Και συνεχίζει ότι «όπως επισημαίνεται στην επιστολή, τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου καταγγέλλουν την πλήρη απαξίωση του θεσμού της Ελληνικής Αστυνομίας από την Πολιτεία και ενίστανται στις περικοπές των κονδυλίων που αφορούν στη λειτουργικότητα των Υπηρεσιών και την ασφάλεια του προσωπικού». Ειδικότερα, υπογραμμίζει ότι «οι αστυνομικές υπηρεσίες του ν. Ηρακλείου έχουν μείνει χωρίς αποθέματα γραφικής ύλης, παρόλο που έχουν αιτηθεί την έγκριση πιστώσεων».

Επιπλέον, αναφέρει ότι «τα περιπολικά αυτοκίνητα χρήζουν άμεσης συντήρησης, για την οποία είναι επίσης σημαντική η έγκριση πιστώσεων» και διαπιστώνει ότι «η μη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των αστυνομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας είναι βέβαιο ότι οδηγεί στην πλήρη απαξίωση της υπηρεσίας, ενώ δεν εξυπηρετεί την αποτελεσματικότητά τους και την προστασία του πολίτη».

Κλείνοντας, ζητά την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού, προκειμένου να εγκριθούν οι απαραίτητες πιστώσεις και να καλυφθούν άμεσα και επαρκώς οι λειτουργικές δαπάνες των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού Ηρακλείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook