Μπλόκο στα σεμινάρια επιμόρφωσης Διευθυντών σχολείων στην Δ/θμια αλλά και στην Α/θμια εκπαίδευση, βάζουν εκπαιδευτικοί στο Ηράκλειο, που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν  στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Παπαγιάννη Σκουλά 10) την Παρασκευή 6-6-2014 .

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» έχει εξαγγείλει αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα των σεμιναρίων:

- 48ωρη Απεργία (αποτελεί απόφαση της ΔΟΕ) για τους Διευθυντές των σχολείων ανάλογα με το διήμερο επιμόρφωσης που έχουν κληθεί, ώστε να μη συμμετέχουν σε αυτές.
- 3ωρη στάση εργασίας για όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους εκπαιδευτικούς την Παρασκευή (πρώτη ημέρα έναρξης των σεμιναρίων) από τις 8:00 μ.μ. έως τις 11:00 μ.μ.
- 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 από τις 8:00 μ.μ. έως τις 11:00 μ.μ., για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που οι διευθυντές τους έχουν καλεστεί για την επιμόρφωση. Το ίδιο θα ισχύει και για τις επόμενες ημέρες επιμόρφωσης.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή της,  χαιρετίζει την αγωνιστική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας για το μπλοκάρισμα των σεμιναρίων και θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις