Αν και περιπετειώδης, άμεση και αποτελεσματική ήταν η κινητοποίηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, για την εξιχνίαση ζωοκλοπής η οποία πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης, όταν κτηνοτρόφος από το χωριό Στείρωνας, ανέφερε στην αστυνομία πως του έκλεψαν 150 αιγοπρόβατα.
Τα στοιχεία έδειχναν πως η κλοπή είχε γίνει πρόσφατα και έτσι άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου και το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων.
Οι αστυνομικοί, έζωσαν την περιοχή και στην διάρκεια των ερευνών, τις μεταμεσονύχτιες ώρες εντοπίστηκαν σε περιοχή κοντά στο ποιμνιοστάσιο, τα 50 ζώα.
Ενώ ξημέρωνε σε άλλη περιοχή κοντά στο χωριό Γαλατάς εντοπίστηκαν και τα υπόλοιπα κλεμμένα αιγοπρόβατα.
Στο μεταξύ οι αστυνομικοί, έχοντας μποκάρει όλους τους δρόμους, εντόπισαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο 4χ4 να κινείται με οδηγό έναν 39χρονο και συνοδηγό έναν 34χρονο από το Καστέλι.
Όταν τους σταμάτησαν για έλεγχο, εκείνοι ισχυρίστηκαν πως ήταν σε «τραπέζι» και επειδή είχαν πιεί έκαναν μια βόλτα μέσα στην «μαύρη την νύχτα».
Οι ισχυρισμοί τους, δεν έπεισαν τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους προσήγαγαν ως ύποπτους για την ζωοκλοπή. 
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Αρκαλοχωρίου, δύο ακόμη νεαροί κτηνοτρόφοι οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην ζωοκλοπή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook