Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι, πιθανόν μέλη της αλ Κάιντα, άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικού σημείου ελέγχου στην επαρχία Σάμπουα της νότιας Υεμένης, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.
Η Υεμένη είναι το κυριότερο προπύργιο της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP), ενός από τα πιο ενεργά παρακλάδια της ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός, από τότε που ξεκίνησε η επιχείρησή του εναντίον της οργάνωσης τον περασμένο Απρίλιο, έχουν σκοτωθεί 500 μέλη της αλ Κάιντα.
Τα ξημερώματα, οι ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση με πολυβόλα όπλα εναντίον του στρατιωτικού σημείου ελέγχου στην πόλη Μπεϊχάν την ώρα που οι περισσότεροι στρατιώτες κοιμούνταν κι αφού πυρπόλησαν δύο οχήματα του στρατού διέφυγαν, δήλωσε στο Reuters τοπικός αξιωματούχος.
Αρχικά, η ίδια πηγή έκανε λόγο για 12 νεκρούς στρατιώτες, αλλά στη συνέχεια γραπτό μήνυμα που εστάλη από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών ανέβασε τον αριθμό των θυμάτων σε 14, μεταξύ των οποίων οκτώ στρατιώτες και έξι φιλοκυβερνητικά μέλη φυλών.
Ο πρόεδρος Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι δήλωσε τον Απρίλιο ότι η Υεμένη βρίσκεται σε πόλεμο με την αλ Κάιντα. Οι ένοπλοι έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους εναντίον κυβερνητικών εγκαταστάσεων μετά την εκδίωξή τους από τα προπύργιά τους στις επαρχίες Σάμπουα και Αμπιάν.
Η χώρα βρίσκεται σε αναταραχή από το 2011, όταν ο επί σειρά ετών πρόεδρος Αλί Αμπντάλα Σάλεχ αναγκάστηκε να παραιτηθεί ύστερα από μαζικές διαδηλώσεις.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook