Με τον τρόμο ζωγραφισμένο στα μάτια της μια μητέρα είδε το μωρό της να πέφτει μέσα σε ποτάμι, ενώ ήταν δεμένο πάνω στο καροτσάκι του. Το περιστατικό που παραλίγο να καταλήξει σε καταλήξει σε τραγωδία, καθώς το παιδί κινδύνευσε να πνιγεί, συνέβη σε έναν αγώνα με βάρκες στη Βρετανία. 

Τα βλέμματα όλων των θεατών ήταν στραμμένα στο ποτάμι Exe του Devon, καθώς παρακολουθούσαν τον αγώνα –που ονομάζεται dragon boat». Ξαφνικά είδαν ένα καροτσάκι να κυλά και να πέφτει στο νερό, χωρίς κανείς να προλάβει να κάνει κάτι. Η μητέρα του παιδιού, που ήταν ασφαλισμένο με τη ζώνη μέσα στο καρότσι, έβαλε τις φωνές και έκανε βουτιά για να το σώσει, σύμφωνα με την Daily Mail. Με τη βοήθεια τριών ανδρών, που έπεσαν κι αυτοί στο νερό για να βοηθήσουν, κατάφερε να πιάσει το καροτσάκι που αργό-βούλιαζε. 

Το κοριτσάκι σώθηκε από βέβαιο πνιγμό και η μητέρα του βγήκε από το νερό τρέμοντας από τον φόβο και την αγωνία που βίωσε. Το παιδί μεταφέρθηκε σώο στη στεριά, αλλά σοκαρισμένο και μούσκεμα. Μια γυναίκα που είδε το περιστατικό έδωσε στη μητέρα του κοριτσιού στεγνά ρούχα του γιου της που είχε μαζί της. 

Στο μεταξύ, την ώρα που εξελισσόταν το συμβάν μια κυρία, η Ντέμπι Μάνινγκ, που είχε πάει στο Exe για να δει τους φίλους της να αγωνίζονται, τράβαγε φωτογραφίες. Μόλις κατάλαβε τι γινόταν, έστρεψε το φακό της στο σημείο που έπεσε το καρότσι με το παιδί και μετά τα «κλικ» εξήγης εότι όλο αυτό που είδε την έκανε να αρρωστήσει από την αγωνία της. 

Ένας από τους άνδρες που βοήθησαν στη διάσωση, ο 51χρονος Βίκτορ Μαρτίνεζ, περιέγραψε όλα όσα συνέβησαν. «Καθόμουν με τα μέλη της ομάδας μου, The Raging Dragons, όταν άκουσα μια απίστευτη κραυγή. Στην αρχή σκέφτηκα γιατί μια γυναίκα να ανησυχεί τόσο για ένα καροτσάκι, αλλά στη συνέχεια είδα τα χέρια του κοριτσιού και κατάλαβα! Δεν το πολυσκέφτηκα, απλά έτρεξα και βούτηξα κατευθείαν στο νερό.

Το καροτσάκι βυθιζόταν γρήγορα, και βούτηξα από κάτω ώστε να προσπαθώ να το κρατώ στην επιφάνεια. Γινόταν όλο και βαρύτερο και παλεύαμε να το σπρώξουμε προς τα πάνω. Αρχικά σκέφτηκα να ξελύσουμε το παιδί, αλλά έπειτα θεώρησα πως πρώτα έπρεπε να το τραβήξουμε στην επιφάνεια. Τα καταφέραμε και τότε είδα για πρώτη φορά το πρόσωπό της.

Ούρλιαζε και έκλαιγε, αλλά κοίταξα τα μάτια της και αποφάσισα πως δεν πρόκειται να την αφήσω να πνιγεί. Νομίζω ότι βλέποντας το πρόσωπο της, πήρα την απαραίτητη δύναμη για να τα καταφέρω. Μετά άρπαξα τη μητέρα της από το πρόσωπο. Ούρλιαζε και εκείνη και είχε πάθει σοκ. Την κοίταξα και της είπα πως το μωρό της τη χρειάζεται τώρα, για να συνέλθει!» είπε ο ένας από τους τρεις ήρωες.



\"\"

Η στιγμή της διάσωσης του παιδιού από τους τρεις περαστικούς που βούτηξαν στο ποτάμι και τη μητέρα του παιδιού.



\"\"

Παριστάμενοι περιμένουν να βοηθήσουν και να τραβήξουν το παιδί έξω από το νερό.



\"\"


Ο ένας από τους τρεις άνδρες που βούτηξαν στο ποτάμι, ο 51χρονος Βίκτορ Μαρτίνεζ, ο οποίος περιέγραψε τα όσα έζησε, μετά τη διάσωση του κοριτσιού.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook