Την παραίτησή του υπέβαλε ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Θεοχάρη τον οποίο ευχαριστεί για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στο ΥΠΟΙΚ.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο κ. Θεοχάρης ανέλαβε την ηγεσία της ΓΓΔΕ, η οποία ήταν ακέφαλη για χρονικό διάστημα πλέον του έτους, στην κρισιμότερη χρονική στιγμή και στο αποκορύφωμα της δημοσιονομικής κρίσης, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.

Ο Υπουργός κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι «ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της Κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα. Κλήθηκε να ανορθώσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση εκ του μηδενός, ξεκίνησε ριζικές μεταρρυθμίσεις θέτοντας τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της. Το σημαντικότερο, τα έκανε όλα αυτά επιδεικνύοντας σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους, πράγμα που αποτυπώθηκε στα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού. Τον ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook