Ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση για τις πολιτικές ανάπτυξης των οικισμών της ενδοχώρας (το παρόν και το μέλλον τους), θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Κρήτης το Σάββατο 7 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Κορωναίου 9, πάρκο Θεοτοκόπουλου).

Στην εκδήλωση, με τη συνδιοργάνωση του συνδέσμου «Τα όμορφα χωριά της Κρήτης» », και της Ένωσης «Τα πιο όμορφα χωριά της Ιταλίας» θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές ανάπτυξης περιοχών υπαίθρου όπως είναι η διεθνής πρωτοβουλία «Τα πιο όμορφα χωριά».

Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης «Τα πιο όμορφα χωριά της Ιταλίας» Fiorello Primi και ο Δήμαρχος του Ιταλικού Δήμου Cisternino, Donato Baccaro.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται με αφορμή τη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί (με εκπροσώπους αυτοδιοικήσεων από διαφορετικές χώρες – συμμετέχει και η Κρήτη) προκειμένου να επεξεργαστεί ένα πλαίσιο για τη δημιουργία του «Δικτύου των όμορφων χωριών της Μεσογείου» και την υποβολή του προς έγκριση, τον Οκτώβριο του 2014 στην Ιταλία, σε συνάντηση Μεσογειακών χωρών.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να πάρουν μέρος οι εκπρόσωποι των Δήμων που συμμετέχουν στο Σύνδεσμο της Κρήτης και οι πολιτιστικοί Σύλλογοι των οικισμών του Δικτύου, εκπρόσωποι των Συλλόγων Αρχιτεκτόνων και Αγροτουρισμού, τα Επιμελητήρια της Κρήτης (ΤΕΕ, ΟΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, Εμπορικά) καθώς και Αναπτυξιακές Εταιρίες.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook