Το συντονιστικό της Πρωτοβουλίας Πολιτών - Πρώτα ο άνθρωπος, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται κοντά σε σχολεία και εκπαιδευτικούς χώρους.

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών αναφέρει:

"Ως Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος, ως πολίτες αυτής της πόλης, ζητάμε την οριστική απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές και συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των συμπολιτών μας για την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας που είχαν εγκατασταθεί σε ταράτσα στην περιοχή της Χαλέπας, κοντά σε σχολεία και εκπαιδευτικούς χώρους.

Πρόκειται για ακραία εκδήλωση της λογικής της κερδοφορίας εις βάρος της ανθρώπινης ζωής, αφού δεν υπάρχουν ασφαλή όρια ακτινοβολίας, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για κεραίες απέναντι από σχολείο, ενώ στην πράξη τα όρια είναι ευμετάβλητα και τα ορίζουν οι εταιρείες με κριτήριο την οικονομικότερη μετάδοση του σήματος και όχι την ασφάλεια.

Υποστηρίζουμε στην πράξη την αρχή μας ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη και αγωνιζόμαστε γι’ αυτό κάθε μέρα με κάθε αφορμή, που σήμερα πια δυστυχώς δεν εκλείπουν."

Και η ΕΛΜΕ Χανίων υποστηρίζει τη διαμαρτυρία αυτή με το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης:

"Η ΕΛΜΕ Χανίων συντάσσεται με τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής της Χαλέπας στον αγώνα τους για οριστική και αμετάκλητη αποτροπή της επαναλειτουργίας των κεραιών τις οποίες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας είχαν εγκαταστήσει κοντά σε χώρους με ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (πχ. 10ο Δημοτικό, 10ο Νηπιαγωγείο, γηροκομείο κ.α.).

Τα κέρδη και η λειτουργία των εταιριών σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερτερούν έναντι της προστασίας της υγείας των ανθρώπων."