Ο ΟΦΗ έκανε το πρώτο μεγάλο «μπαμ» του καλοκαιριού στην Ελλάδα καθώς ανακοίνωσε πως ο Τζενάρο Γκατούζο θα κάθεται από τη νέα σεζόν στον πάγκο της ομάδας, διαδεχόμενος τον Σα Πίντο.
Ο λόγος φυσικά για τον σπουδαίο Ιταλό άσο ο οποίος έκανε πολύ μεγάλη καριέρα ως παίκτης στη Μίλαν για 13 ολόκληρα χρόνια (1999-2012) και ο οποίος μετά από την προπονητική εμπειρία σε Σιόν (παίκτης-προπονητής) και Παλέρμο, έρχεται στην χώρα μας αποδεχόμενος την πρό(σ)κληση των Κρητικών.
Πότε θα πιάσει δουλειά στη νέα του ομάδα; «Primo Luglio» («1η Ιουλίου»).
Κατόπιν, ο 36χρονος δήλωσε ευχαριστημένος για αυτή την εξέλιξη κάνοντας αναφορά στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ελλάδα για λογαριασμό της διοίκησης του ΟΦΗ ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και ένα μήνυμα λίγο πριν αναλάβει επίσημα: «Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να δουλέψω».
Ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ ενστερνίζεται πάντως το ελληνικό γνωμικό «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» καθώς ζήτησε με ευγενικό τρόπο να μην πει περισσότερα αυτή τη στιγμή, παραπέμποντάς μας στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την νέα του ιδιότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Χαιρετισμούς στην Ελλάδα, θα πούμε τα υπόλοιπα στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που θα δώσω».
Ποιους θέλει στην ομάδα
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Tuttomercatoweb», ο Τζενάρο Γκατούζο όχι μόνο θα είναι ο νέος προπονητής του ΟΦΗ αλλά έχει βρει και τους ανθρώπους που θα τον πλαισιώσουν στον πάγκο ..
Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Λουίτζι Ρίτσιο και Πάολο Μπερουάτο ενώ ο ρόλος του γυμναστή τερματοφυλάκων θα ανατεθεί στον Γκαετάνο Πετρέλι, ο οποίος δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον Γκατούζο στον πάγκο της Παλέρμο καθώς τότε η θέση ήταν κατειλημμένη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, ο 36χρονος Ιταλός τεχνικός έχει ήδη ρίξει τα δίχτυα του στη Σικελία (νωπή άλλωστε η εμπειρία του από την Παλέρμο) έχοντας βάλει στο στόχαστρο δύο παίκτες.
Ο ένας είναι ο Ιγνάσιο Λόρες Βαρέλα, με τον 23χρονο Ουρουγουανό ακραίο επιθετικό να ανήκει στην Παλέρμο και να αγωνίζεται ως δανεικός το 2014 στην Μπάρι.
Ο δεύτερος είναι ο Σέπιας Μαλέλε, με τον 20χρονο Ελβετό φορ (γεννημένο στη Γκάνα) να έχει συνεργαστεί με τον Γκατούζο όντας παίκτης της Παλέρμο.
Το ίδιο μέσο συμπληρώνει πως η νέα περιπέτεια του Γκατούζο, αυτή τη φορά στον πάγκο του ΟΦΗ, θα ξεκινήσει στις 5 Ιουλίου, όταν και θα αρχίσει η καλοκαιρινή προετοιμασία για τη νέα σεζόν.
cretapost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook