Απόλυτα σύμφωνος με την συγχώνευση των εφοριών σε μια στην πρωτεύουσα του κάθε Νομού, είναι ο σύλλογος εφοριακών υπαλλήλων Χανίων-Ρεθύμνης, ενώ ο σύλλογος των εφοριακών Ηρακλείου-Λασιθίου διαφωνεί υποστηρίζοντας πως πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση αλλά να υπάρχουν Δ.Ο.Υ. και στην ενδοχώρα του κάθε νομού, αναλόγως με πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια.

Αναλυτικότερα, το θέμα της συγχώνευσης των εκατοντάδων εφοριών, που συζητείται τα τελευταία χρόνια, γίνεται πλέον επιτακτικό και σύμφωνα με τα σχέδια του υπ.Οικονομικών μέχρι τα τέλη του 2012 θα έχει ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών.

Σε ότι αφορά στην Κρήτη, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, από τις 14 Δ.Ο.Υ. που λειτουργούν σήμερα, θα μείνουν τέσσερεις, από μια σε Χανιά – Ρέθυμνο – Ηράκλειο – Λασίθι, κάτι που αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο από τους δύο συλλόγους εφοριακών του νησιού.

Σύλλογος Εφοριακών Χανίων-Ρεθύμνης

Σήμερα στο ν.Χανίων λειτουργούν τρείς εφορίες (Α – Β Ηρακλείου και Καστελίου Κισάμου) και στο ν.Ρεθύμνης μια εφορία.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Μιχάλης Δασκαλάκης «ο σύλλογος εφοριακών Χανίων-Ρεθύμνης είναι απόλυτα σύμφωνος με το σχέδιο το οποίο προωθείται από το υπ.Οικονομικών για την συγχώνευση των εφοριών και την δημιουργία μιας ισχυρής Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας στην πρωτεύουσα του κάθε Νομού.

Είναι κάτι το οποίο ζητάμε από το 2005 καθώς με στοιχεία είχαμε τεκμηριώσει ότι το μέλλον των υπηρεσιών μας είναι μια Δ.Ο.Υ., ισχυρή με σύγχρονα εργαλεία ώστε να μπορεί να κάνει την δουλειά για την οποία έχει ιδρυθεί. Δηλαδή να κάνει τον φορολογικό έλεγχο.

Δεν πρέπει η εφορία ούτε πιστοποιητικά να παίρνει ή να δίνει, ούτε πινακίδες αυτοκινήτων να διαχειρίζεται. Πρέπει κάποια στιγμή να κάνει μόνο την δουλειά για την οποία εντέλλεται.
»

Σύμφωνα με τον κ.Δασκαλάκη, αναγκαία προυπόθεση για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, είναι να μετεγκατασταθεί η Δ.Ο.Υ. από το κέντρο της πόλης των Χανίων σε νέο κτίριο το οποίο εδώ και χρόνια ζητείται να ανεγερθεί σε οικόπεδο στις Μουρνιές κοντά στην εθνική οδό.

«Εφόσον το υπουργείο προχωρήσει σε μια Δ.Ο.Υ. στα Χανιά νομίζω ότι όχι απλώς πρέπει να δρομολογηθεί το θέμα του νέου κτιρίου και της μετεγκατάστασης, αλλά είναι επιβεβλημένο και θεωρώ ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης θα έρθει πιο κοντά το θέμα του νέου κτιρίου» είπε ο κ.Δασκαλάκης.

Σύλλογος εφοριακών Ανατ.Κρήτης




Σήμερα στο ν.Ηρακλείου λειτουργούν επτά εφορίες (Α-Β Ηρακλείου – Αρκαλοχωρίου-Καστελίου Πεδιάδος-Χερσονήσου-Μοιρών-Τυμπακίου) και στο ν.Λασιθίου τρείς εφορίες (Αγ.Νικολάου-Ιεράπετρας-Νεάπολης).

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παντελής Αποδουλιανάκης «ο σύλλογος εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αν.Κρήτης έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών σύμφωνα με την οποία πρέπει το θέμα να εξεταστεί και με πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια.

Δεν μπορούμε από την μια μέρα στην άλλη να πάμε σε μια Δ.Ο.Υ. και θα ήταν καλό να έχουμε Δ.Ο.Υ. και στην επαρχία. Για παράδειγμα στις Μοίρες και Αρκαλοχώρι, όπως και στην Σητεία η οποία στο νομό Λασιθίου είναι απομακρυσμένη περιοχή.
»

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, το 2010, οι ΔΟΥ Α΄ και Β΄ Ηρακλείου εισέπραξαν συνολικά 419 εκατ. ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες πέντε εφορίες του νομού εισέπραξαν συνολικά 75 εκατ. ευρώ. Μάλιστα από τα 75 εκατ. ευρώ τα 40 εκατ. ευρώ εισπράττονται από τη ΔΟΥ Χερσονήσου.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook