Αγκαλιαστείτε διότι κάνει καλό στην υγεία και αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να να τα βγάλουμε πέρα στον κυκεώνα της καθημερινότητας.
Κάπως έτσι το σκέφτηκαν και οι Χανιώτες που \”αγκάλιασαν\” την πρωτοβουλία \”Δωρεάν αγκαλιές\” και προσέφεραν απλόχερα αυτό το απλό αλλά υπερπολίτιμο δώρο αγάπης και υγείας, σε όσους πέρασαν χθες το απόγευμα από την πλατεία της Δημοτικής αγοράς στα Χανιά.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Η ιστορία του \”Δωρεάν αγκαλιές\”

Τον Ιούνιο του 2004, ο Juan Mann γυρνούσε από το Λονδίνο, όπου είχε περάσει αρκετά χρόνια της ζωής του, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Σίδνεϋ. 
Έφτασε στο αεροδρόμιο μην έχοντας κανέναν να τον περιμένει και, βλέποντας τους συνταξιδιώτες του να συναντιούνται και να αγκαλιάζονται με φίλους και συγγενείς στην αίθουσα αναμονής, πήρε ένα χαρτόνι κι ένα μαρκαδόρο, έγραψε τις λέξεις “Free Hugs” με μεγάλα γράμματα και βγήκε σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της πόλης. 
Τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, οι περαστικοί απλώς τον κοιτούσαν καχύποπτα. Η πρώτη γυναίκα που σταμάτησε, του είπε πως είχε πεθάνει ο σκύλος της εκείνο το πρωί –το πρωί της επετείου του θανάτου της μοναχοκόρης της– και πως το μόνο πράγμα που χρειαζόταν, τώρα που αισθανόταν ολομόναχη στον κόσμο, ήταν μια αγκαλιά. Ο Juan γονάτισε για να αγκαλιάσει τη γυναίκα και, όταν χωρίστηκαν, εκείνη χαμογελούσε. 
Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο της North Carolina η αγκαλιά αυξάνει την ορμόνη οξυτοκίνη, γνωστή και ως \”ορμόνη της αγάπης\”, η οποία μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακές νόσους. 
Ταυτόχρονα, μειώνεται η ορμόνη του στρες κορτιζόνη, η αρτηριακή πίεση και η καρδιακή συχνότητα, ενώ στους ενήλικες έχει βρεθεί ότι μία αγκαλιά μπορεί να μειώσει τα επίπεδα πόνου. 
Σύμφωνα με τη Δρ. Karen Grewen η θερμή ανθρώπινη επαφή όπως η αγκαλιά ή το κράτημα του χεριού στην αρχή μιας δύσκολης μέρας \”μπορεί να μας βοηθήσει να τα βγάλουμε πέρα και να μας προστατέψει καθ\’ όλη τη διάρκεια της μέρας\”! 
Σταύρος Ζουλάκης
Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook