Ο δήμος Χανίων έχει θεσπίσει ετήσιο διαγωνισμό κήπων και μπαλκονιών, στο πλαίσιο του οποίου βραβεύει και επαινεί τις προσπάθειες δημιουργίας και συντήρησης καλαίσθητων ιδιωτικών χώρων πρασίνου.

Για μια ακόμη χρονιά σε μια υπέροχη τελετή στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΚΗΠΟΣ» βραβεύθηκαν οι καλύτεροι.

Για την αξιολόγηση των μπαλκονιών και των κήπων είχε συσταθεί επιτροπή, η οποία θα επισκέφθηκε τα σπίτια όσων συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: “ΚΗΠΟΙ”

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΤΣΙΜΠΙΝΟΥ ΑΝΝΑ

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΦΡΑΤΖΕΣΚΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: “ΠΕΤΡΑ & ΠΡΑΣΙΝΟ”

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΤΖΕΜΑΝΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΚΑΤΣΟΧΕΙΡΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: “ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ”

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΙΝΑΚΗ

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ

Ο χαιρετισμός του αντιδημάρχου Χανίων, Μανούσου Λιονάκη:

\”Σας καλωσορίζω και φέτος στον Δημοτικό μας Κινηματογράφο στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης, που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Θα βραβεύσουμε, λοιπόν, τους διακριθέντες στον διαγωνισμό για το πιο “πράσινο μπαλκόνι” και τον “καλύτερο κήπο”, καθώς και τους μαθητές σχολείων για τη συμμετοχή τους σε φυτεύσεις και καθαρισμούς πάρκων, σχολείων και άλλων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, που πραγματοποιήθηκαν καθ\’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Φίλες και Φίλοι,

Ο άνθρωπος αντλεί από το Περιβάλλον τη δυνατότητα να ζει και να δημιουργεί. Όμως στις μέρες μας η διατάραξη της αρμονικής ισορροπίας που υπήρχε, λόγω της δίψας του ανθρώπου για μεγιστοποίηση του κέρδους, η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων, η ανεξέλεγκτη ρύπανση έχουν επιφέρει ακραίες κλιματικές αλλαγές και υπερθέρμανση του πλανήτη, με αποτέλεσμα να απειλείται πλέον, όχι μόνο η ύπαρξη του ανθρώπου, αλλά και της ίδιας της ζωής.

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο σημείο αυτό και στο ζήτημα της εξουδετέρωσης των συριακών χημικών όπλων, ένα θέμα για το οποίο έχουμε αντιδράσει επανειλημμένως, με Αποφάσεις και ψηφίσματα του Δημοτικού μας Συμβουλίου, αλλά και με προσωπικές επιστολές του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, προς τους εμπλεκόμενους, ζητώντας ακόμη και την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού της χώρας.

Κυρίες και Κύριοι,

Η Δημοτική Αρχή έδωσε απόλυτη προτεραιότητα στα θέματα του περιβάλλοντος με την εφαρμογή νέων σχεδίων διαχείρισης αποβλήτων και προγραμμάτων ανακύκλωσης, την εφαρμογή προγραμμάτων αναπλάσεων αστικών περιοχών, την ουσιαστική ενίσχυση του πρασίνου, την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς.

-Προχωρήσαμε σε φυτεύσεις χιλιάδων νέων δένδρων σε νέους χώρους, καθώς και σε επαναφυτεύσεις σε δρόμους, πάρκα και σχολεία.

-Πραγματοποιούνται από τις Υπηρεσίες μας καθημερινά κλαδεύσεις, ποτίσματα και συντήρηση του πρασίνου, ενώ επεμβαίνουμε σε όλες τις περιπτώσεις έπειτα από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

-Προχωρούμε στη βιολογική καταπολέμηση των εντόμων στα δέντρα και τη φυτοπροστασία των φοινίκων, καθώς επίσης εκπαιδεύουμε και ενημερώνουμε με συγκεκριμένα προγράμματα τους μαθητές σχολείων για το περιβάλλον και την προστασία του.

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων έχει βραβευθεί επανειλημμένως σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ανακύκλωσης, με σημαντικές παρεμβάσεις στο Ενετικό Λιμάνι, την Αγορά την Παλιά Πόλη, καθώς και την πλατεία 1866.

Φίλες και Φίλοι,

Καμία πολιτική για το περιβάλλον, όσο σωστά σχεδιασμένη κι αν είναι, δεν μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα αν δεν βοηθήσουμε όλοι μας, πάντοτε με σεβασμό στον κόσμο που μας περιβάλλει, τον οποίο δανειστήκαμε από τις επόμενες γενιές και οφείλουμε να κληροδοτήσουμε επιμελώς στα παιδιά μας\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook