«Σκοπός της Μαριαλένας ήταν να προστατεύσει τη Φαίη από τον Στεφανάκη και όχι να τους χωρίσει επειδή τη ζήλευε. Ο πατέρας των κοριτσιών ήταν αδιάφορος απέναντι στα παιδιά του και ενδιαφερόταν μόνο για το χρήμα». 
Αυτά υποστήριξε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο πρώην σύζυγος της κατηγορουμένης Μαριαλένας Μπλάχα, η οποία κάθεται στο εδώλιο του δικαστηρίου μαζί με τον Βαγγέλη Στεφανάκη και ένα ακόμη πρόσωπο, κατηγορούμενοι όλοι για τον χαμό της 24χρονης Φαίης. 
Ειδικότερα στην κατάθεσή του ο Σταύρος Πασχάλης ανέφερε στο δικαστήριο πως με την πρώην σύζυγό του έχουν πολύ καλές σχέσεις και χώρισαν πολιτισμένα. Ο ίδιος ανέφερε ότι η Μαριαλένα τις ημέρες που συνέβη το περιστατικό ήταν πανικόβλητη και γι\’ αυτό δεν κατέθεσε την αλήθεια από την αρχή. Ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας στους δικαστές: «Κανείς μέχρι τότε ούτε η ίδια είχαν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης της Φαίης. Μου τηλεφώνησε η Μαριαλένα και μου είπε ότι η Φαίη είναι χτυπημένη στο κεφάλι και ότι την πήγαν στο νοσοκομείο. Η Μαριαλένα όταν πήγε να καταθέσει στο αστυνομικό τμήμα ήταν ταραγμένη. Βγαίνοντας από το τμήμα την πήρε ο κατηγορούμενος και την απείλησε. Μου έλεγε ότι φοβάται. Ο κατηγορούμενος της τηλεφώνησε και στη δεύτερη κατάθεση και άκουσα τη Μαριαλένα που του έλεγε στο τηλέφωνο \”σε παρακαλώ μη με απειλείς\”. Εγώ μέχρι εκείνη τη στιγμή δε γνώριζα ότι η Μαριαλένα είχε συνευρεθεί ερωτικά με τον Στεφανάκη. Στη Νέα Μάκρη ακουγόταν ότι κυκλοφορεί ένα ροζ βίντεο και τότε τη ρώτησα τι συμβαίνει. Τότε εκείνη μου αποκάλυψε ότι είχε βρεθεί ερωτικά με τον κατηγορούμενο».
Πρόεδρος: Γιατί η Μαριαλένα δεν είπε στον πατέρα της τι συνέβαινε; 
Μάρτυρας: Ο πρώην πεθερός μου είναι ένας δύσκολος άνθρωπος. Μοναχικός, αδιάφορος που δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει τα παιδιά του. Τα έβγαλε στην κοινωνία σαν πρόβατα με αποτέλεσμα να μπορεί να τις κάνει ο κάθε ψευτοάντρας ό,τι θέλει. Τον ενδιέφερε μόνο το χρήμα. Οι δύο αδελφές είχαν πολύ καλή σχέση μεταξύ τους όπως έχουν και μια πολύ καλή μητέρα που δυστυχώς είναι βαριά άρρωστη. Θέλω να πω ότι η Μαριαλένα ασχολείται με την εκπαίδευση των σκύλων επαγγελματικά και όχι για διασκέδαση, όπως έχει ειπωθεί ή για καλλιστεία. 
Η Φαίη είχε χαμηλή αυτοεκτίμηση
Ο μάρτυρας κατέθεσε πως η αδικοχαμένη Φαίη του είχε πει πως γνώρισε ένα παιδί με το οποίο πήγαιναν μάλιστα μαζί στο ίδιο γυμναστήριο. Ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην σύζυγος της Μαριαλένας: «Είχα δει τον Στεφανάκη και δεν μου έκανε καλή εντύπωση. Είχε μπράτσα, οδηγούσε επιθετικά και γενικότερα είχε τη στάση του μάγκα. Τον είχα δει στο γυμναστήριο να κάνει κικ μποξ. Σίγουρα έπαιρνε στεροειδή. Ρώτησα τη Φαίη τι την ελκύει σε αυτόν και μου είπε ότι νιώθει ασφάλεια μαζί του και ότι όπου πάνε εκείνος \”καθαρίζει\”. Η Φαίη ήταν ένα παιδί με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ήταν καλός χαρακτήρας, αλλά δύσκολος. Μια φορά μου είχε εκμυστηρευτεί ότι ο κατηγορούμενος την είχε χτυπήσει και ότι ζαλιζόταν και είχε ζητήσει από τον πατέρα της να την πάει στο νοσοκομείο. Όμως εκείνος της απάντησε σε παρακαλώ μη με μπλέκεις με αυτά». Ο μάρτυρας ανέφερε ότι η πρώην σύζυγός του Μαριαλένα είναι ευαίσθητη, αγαπούσε τη Φαίη και ήθελε να την προστατεύσει. 
Και συνέχισε την κατάθεσή του αναφέροντας: «Τα στεροειδή επηρέασαν τη συμπεριφορά του Στεφανακη. Δημιουργούν επιθετικότητα και όταν έχεις την τεχνική πολλαπλασιάζεις τη δύναμή σου. Εκείνο το βράδυ κάτι εξόργισε τον Στεφανάκη σίγουρα όμως δεν ήθελε να τη σκοτώσει. Είπα στη Φαίη ότι επειδή είχε ξαναπέσει θύμα ξυλοδαρμού να βρει έναν άνθρωπο που να μη σηκώνει χέρι. Η αποχή του πατέρα ήταν το βασικό πρόβλημα για τη Φαίη».
Κατάθεση Αναστασίου Συμιγδαλά, γνωστός Μαριαλένας, εκδότης βιβλίων με «ιδεολογικό περιεχόμενο»
Όπως είπε ο κ. Συμιγδαλάς έκανε πρόταση στη Μαριαλένα να παρουσιάζει μαζί με τον Κωνσταντίνο Πλευρη βιβλία στην τηλεόραση. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γνωρίστηκα με τη Μαριαλένα ένα χρόνο πριν το περιστατικό σε μια κοινή παρέα στη Λούτσα. Ειχε την εμφάνιση και την ευφράδεια για παρουσιάστρια. Μου είπε ότι είχε σχέση με τον Στεφανάκη πολύ πριν τη σχέση Στεφανακη – Φαίης. Όταν είδα τη Φαίη στο νοσοκομείο η εικόνα της ήταν τραγική. Δεν γνωρίζω αν ο Στεφανακης ήθελε να τη σκοτώσει. Μόνο ο Θεός το ξέρει».
Σήμερα επίσης θα ξεκινήσουν οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook