Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων σε ανακοίνωσή της αναφορικά με την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ της έκτασης του πρώην Ψυχιατρείου Χανίων "εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην απόφαση των κ.κ Σαμαρά-Στουρνάρα-Βενιζέλου να συνεχίσουν το ‘’θεάρεστο έργο’’ του ξεπουλήματος της περιουσίας του Ελληνικού λαού, εκποιώντας και το Ψυχιατρείο Χανίων μαζί με το αντίστοιχο οικόπεδο έκτασης 119 στρεμμάτων. 

Η μέχρι τώρα διαχείριση από το ΤΑΙΠΕΔ ανάλογων περιπτώσεων εκποίησης (π.χ. Ελληνικό, κτίριο ΓΑΔΑ κ.α) δείχνει ότι επίκειται μια ακόμα χαριστική πράξη καταλήστευσης της χώρας και σε εις βάρος της προοπτικής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας προς όφελος του Ελληνικού λαού. Πρόκειται για μια ακόμα εγκληματική ενέργεια εξυπηρέτησης ξένων και εντόπιων ιδιωτικών συμφερόντων με απώτερο σκοπό την πλήρη οικονομική εξάρτηση της χώρας στα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα.

Οι ισχυρισμοί της Κυβέρνησης περί μη ύπαρξης πρότασης αξιοποίησης από τους τοπικούς φορείς είναι έωλοι και αστείοι. Άλλωστε η Κυβέρνηση εκποίησε το χώρο του αεροδρομίου στο Ελληνικό παρότι υπήρχε ολοκληρωμένη πρόταση ανάπτυξης και αξιοποίησης, με όρους δημόσιου συμφέροντος από το ΕΜΠ. 

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων θεωρεί αναγκαία την δημιουργία του ευρύτερου δυνατού μετώπου συμπαράταξης, αντίδρασης και αγωνιστικής συμπόρευσης όλων των φορέων του Νομού να αποτρέψουμε το έγκλημα. Να υπερασπιστούμε την κοινή μας περιουσία. Στο Ψυχιατρείο Χανίων, στο Αεροδρόμιο Μάλεμε, στο Ελαφονήσι, στο Κολυμπάρι και αλλού. Να προστατέψουμε το μέλλον του τόπου και των επόμενων γενεών. Είναι επιβεβλημένη πράξη ευθύνης.

Καλούμε τους εκπροσώπους του Νομού να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για κοινή δράση όλων μας σε αυτή την κατεύθυνση."