Τις εργασίες κατασκευής αρδευτικής δεξαμενής στον οικισμό Αυλή του τοπικού διαμερίσματος Κασσάνων έχει ήδη ξεκινήσει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας. 
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 75.000,00€ ενώ η χρηματοδότησή του προέρχεται από ίδιους πόρους.
Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, η δεξαμενή θα είναι κυκλική και θα διαθέτει χωρητικότητα 300 κυβικών μέτρων. Η θέση στην οποία υλοποιείται το έργο είναι κατάλληλη, προκειμένου η δεξαμενή να συνδεθεί με το υφιστάμενο δίκτυο άρδευσης, ενώ το αγροτεμάχιο, εντός του οποίου κατασκευάζεται, παραχωρήθηκε στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας από τον Πατέρα Γεώργιο Μαυρίκο. 
Η κατασκευή της δεξαμενής συνδυάζεται και με το έργο της αντικατάστασης του αρδευτικού δικτύου Αυλής, προϋπολογισμού 123.000,00€ για το οποίο ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης είχε υπογράψει σχετική σύμβαση τον Οκτώβριο του 2013.
Στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του έργου, πραγματοποιήθηκε χθες και δράση δεντροφύτευσης με πρωτοβουλία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και συμμετοχή μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου. 
Ο χώρος περιμετρικά της δεξαμενής διαμορφώθηκε και φυτεύθηκε, ενώ παράλληλα στα παιδιά έγινε ενημέρωση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Η συγκεκριμένη δράση συνδυάστηκε και με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook