Σοκ στην Τουρκία προκαλεί η υπόθεση ενός 29χρονου στο Ντιγιάρμπακιρ, ο οποίος τον Ιανουάριο πήρε τηλέφωνο την αστυνομία πληροφορώντας τις αρχές ότι εκείνη τη στιγμή σκότωνε τη σύζυγό του, μία μόλις ημέρα αφότου έφερε στον κόσμο το δεύτερο κοριτσάκι τους.
Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του φόνου έγιναν γνωστές κατά την διάρκεια της δίκης, στις 4 Ιουνίου. Όπως αναφέρεται ο V.T. σκότωσε την 33χρονη σύζυγό του, τοποθετώντας ηλεκτρικά καλώδια υψηλής τάσης στο κεφάλι της, την ώρα που εκείνη κοιμόταν. 
Στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο την αστυνομία: «Σκότωσα κάποιον, σας δίνω τη διεύθυνση». «Ποιον;», ρώτησε ένας αστυνομικός. «Σκοτώνω τώρα τη σύζυγό μου», απάντησε ο 29χρονος. «Τη σκότωσες ή τη σκοτώνεις», ρώτησε ο αστυνομικός.
«Λέω ότι δεν έχει πεθάνει ακόμα, αλλά θα τη σκοτώνω γιατί μού επιτρέπεται από το Ισλάμ (halal) να το κάνω», απάντησε. Ο αστυνομικός στη συνέχεια ρώτησε ποιο ήταν το πρόβλημα με τη σύζυγό του.
«Σας λέω ότι σκότωσα τη γυναίκα μου», συνέχισε εκείνος.
«Είπες ότι σκοτώνεις κάποιον τώρα, μετά ότι σκότωσες κάποιον», απάντησε ο διαπραγματευτής, υποδηλώνοντας ότι τα λεγόμενα του δράστη είναι αντιφατικά.
Ο διαπραγματευτής είπε ότι στέλνει αστυνομική δύναμη στο σημείο και ρώτησε αν χρειάζεται να ειδοποιηθεί ασθενοφόρο. Εκείνος συμφώνησε.
Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης γυναίκας, Ελίφ Ιπέκ Τουρέντς, επέκρινε τον διαπραγματευτή, τονίζοντας ότι δεν κατάφερε να κάνει κάτι που να μπορεί να σταματήσει τον δράστη από το να διαπράξει το φόνο.
«Αν ο αστυνομικός είχε μεγαλύτερη ικανότητα πειθούς και είχε εκπαιδευτεί κατάλληλα, θα ήταν ζωντανή τώρα», είπε.
Ο 29χρονος δήλωσε στη συνέχεια στους αστυνομικούς ότι κατελήφθη από μία δαιμονική δύναμη για να σκοτώσει τη γυναίκα του και στην οποία (δύναμη) δεν μπορούσε να αντισταθεί. Παρόλα αυτά, οι οικογένεια του θύματος υποστήριξε ότι ο άνδρας είχε προσχεδιάσει το φόνο και ήθελε νε αποφύγει τα δύσκολα με το να επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα, γράφει η Χουριέτ.
Παράλληλα, ένας ακόμη δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, είπε χθες κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ότι ο VT σκότωσε τη γυναίκα «επειδή γέννησε ξανά κορίτσι».

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook