Στο Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων απονεμήθηκε το βραβείο περιβαλλοντικής ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 ‘Περιβαλλοντικού Έργου’ Οργανισμών και Φορέων του Δημοσίου για έργο «Εκτίμηση του κινδύνου ερημοποίησης σε καλλιεργούμενες εκτάσεις στην Δυτ. Κρήτη».

Η τελετή έγινε στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και οργανώθηκε από τον εθελοντικό οργανισμό ECOCITY . Στη τελετή παραβρέθηκαν ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νικ. Ταγαράς, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ακαδημίας και της Επιστημονικής κοινότητας, των παραγωγικών φορέων καθώς και της πνευματικής και εθελοντικής κοινωνίας.

Το βραβείο για το Ινστιτούτο παρέλαβε ο Δρ. Κ. Χαρτζουλάκης, πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου και επιστημονικός υπεύθυνος του έργου.

Ο κ. Χαρτζουλάκης, αφού ευχαρίστησε το ECOCITY, τόνισε ότι το βραβείο αποτελεί αναγνώριση του έργου του Ινστιτούτου στην προστασία του περιβάλλοντος και το αφιερώνει σε όλους τους συνεργάτες του στο Ινστιτούτο, ζητώντας την ουσιαστική στήριξή του από την πολιτεία. Τέλος κάλεσε όλους του παρευρισκόμενους να συμβάλλουν στην αποτροπή της καταστροφής των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook