«Μέσα στην άμμο». Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που σαν στόχο έχει να καταλάβουμε ότι αυτοί που πάσχουν από κάποια ψυχική ασθένεια… δεν είναι τρελοί, όπως θέλει να τους παρουσιάζει σήμερα η κοινωνία μας. Δημιουργοί του είναι η Εύα Δερμάτη, ψυχολόγος και η Έφη Βασιλάκη, κοινωνική λειτουργός ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Μαρία Παπαδάκη. Εμείς, καταφέραμε να βρούμε τις τρεις νεαρές κοπέλες για μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Αυτή τους η προσπάθεια, σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κόσμου, όσο αφορά στο στίγμα που υπάρχει για τις ψυχικές ασθένειες. Το βίντεο έχει στοιχεία ενός ντοκιμαντέρ αλλά υπάρχουν και σκηνοθετημένες σκηνές, με λόγια των ίδιων των ασθενών. Η Εύα και η Έφη, που σημειωτέον είναι η πρώτη τους απόπειρα παραγωγής τέτοιου είδους ντοκιμαντέρ, τονίζουν ότι χωρίς τη βοήθεια κάποιων μελών του σωματείου «Υπέρβαση» στο Ηράκλειο Κρήτης (σωματείο ενάντια στην προκατάληψη και το στίγμα για τις ψυχικές διαταραχές), η πραγματοποίηση του θα ήταν πολύ πιο δύσκολη! mesa stin ammo1 «Αυτό λοιπόν, είναι αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε. Να προσπαθήσει ο κόσμος να καταλάβει τα άτομα που πάσχουν από κάποια ψυχική ασθένεια και να φροντίσει να ενημερωθεί γι’ αυτό, ώστε κατά κάποιο τρόπο να καταρρίψουμε την έννοια του “τρελού”», αναφέρει η Εύα. Παρακάτω ακολουθεί το trailer:

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alexiptoto.com/%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%b9%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ad%cf%81-%ce%bc%ce%ad%cf%83%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ac%ce%bc%ce%bc%ce%bf-%ce%b5%cf%83%cf%8d-%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%b8/
«Μέσα στην άμμο». Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που σαν στόχο έχει να καταλάβουμε ότι αυτοί που πάσχουν από κάποια ψυχική ασθένεια… δεν είναι τρελοί, όπως θέλει να τους παρουσιάζει σήμερα η κοινωνία μας.

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στο θέατρο «Μορφές» στο Ηράκλειο.

Δημιουργοί του είναι η Εύα Δερμάτη, ψυχολόγος και η Έφη Βασιλάκη, κοινωνική λειτουργός ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Μαρία Παπαδάκη.

Αυτή τους η προσπάθεια, σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κόσμου, όσο αφορά στο στίγμα που υπάρχει για τις ψυχικές ασθένειες.

Το βίντεο έχει στοιχεία ενός ντοκιμαντέρ αλλά υπάρχουν και σκηνοθετημένες σκηνές, με λόγια των ίδιων των ασθενών.

Η Εύα και η Έφη, που σημειωτέον είναι η πρώτη τους απόπειρα παραγωγής τέτοιου είδους ντοκιμαντέρ, τονίζουν ότι χωρίς τη βοήθεια κάποιων μελών του σωματείου «Υπέρβαση» στο Ηράκλειο Κρήτης (σωματείο ενάντια στην προκατάληψη και το στίγμα για τις ψυχικές διαταραχές), η πραγματοποίηση του θα ήταν πολύ πιο δύσκολη!

mesa stin ammo1
«Αυτό λοιπόν, είναι αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε. Να προσπαθήσει ο κόσμος να καταλάβει τα άτομα που πάσχουν από κάποια ψυχική ασθένεια και να φροντίσει να ενημερωθεί γι’ αυτό, ώστε κατά κάποιο τρόπο να καταρρίψουμε την έννοια του “τρελού”», αναφέρει η Εύα.

Παρακάτω ακολουθεί το trailer:Σε ερώτηση μας, για το πώς προέκυψε η ιδέα, η απάντηση τους ήταν ότι «ήρθε από το πουθενά». «Πριν λίγους μήνες εργαζόμασταν μαζί σε μία ψυχιατρική κλινική. Ξαφνικά παρατηρήσαμε τους ήχους της κλινικής και σκεφτήκαμε πόσο διαφορετικά ηχούσαν στα αυτιά μας πριν μπούμε στο χώρο, και πόσο αλλιώτικα εκείνο το μεσημέρι ύστερα από κάποιο καιρό εξοικείωσης με τους ασθενείς. Την επόμενη κιόλας ημέρα ξεκινήσαμε να ψάχνουμε τρόπους υλοποίησης.»

Διαβάστε περισσότερα για τα παιδιά και τους συντελεστές που συμμετέχουν στο: alexiptoto.gr