Σε ανακοίνωσή της για το θέμα και τις αντιδράσεις με την \”αυτοαξιολόγηση\”, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, αναφέρει τα εξής:
\”Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων χαιρετίζει τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων που εδώ και αρκετό καιρό αντιστέκονται σθεναρά στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων. Ένας αγώνας που ξεκίνησε με τη μαζική άρνηση των συλλόγων των διδασκόντων να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας, με τις παραιτήσεις δύο Διευθυντών, τις δηλώσεις μη συμμετοχής και που σήμερα συνεχίζεται με την άρνηση των συλλόγων να εγκρίνουν εκθέσεις των ομάδων εργασίας οι οποίες προέκυψαν από τη ιδιόμορφη αυτή πολιτική επιστράτευση. 
 Ήδη στα Χανιά αρκετοί σύλλογοι διδασκόντων υιοθέτησαν το πρακτικό της ΕΛΜΕ ή της ΔΟΕ, ενώ σε αρκετούς άλλους, παρά τους χειρισμούς και την τρομοκρατία που ασκήθηκε από μερίδα διευθυντών, καταγράφηκε ισχυρή αντίδραση κατά της αυτοαξιολόγησης, μιας διαδικασίας που διαλύει το δημόσιο σχολείο. Καλούμε και τους υπόλοιπους συλλόγους που θα συνεδριάσουν το επόμενο διάστημα να αρνηθούν να εγκρίνουν οποιαδήποτε έκθεση αυτοαξιολόγησης και να στηρίξουν την πρόταση της ΕΛΜΕ. 
 Συνάδελφοι, η αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου έχει ήδη επιδεινώσει δραματικά τους όρους εργασίας μας στο δημόσιο σχολείο (μισθοί, εργασιακές σχέσεις κλπ). 
Τον επόμενο Σεπτέμβριο, με τη διαδικασία της αξιολόγησης, δρομολογούνται απολύσεις εκπαιδευτικών από τη δεξαμενή του 15% που θα κριθούν ανεπαρκείς λόγω των εκθέσεων των διευθυντών και των σχολικών συμβούλων. Τώρα είναι η ώρα να ορθώσουμε το ανάστημά μας αρνούμενοι την αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση και να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών και την εργασία μας. Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων να συνταχθούν με τους συναδέλφους τους και να μη στελεχώσουν το μηχανισμό των απολύσεων στο δημόσιο σχολείο.\”
Επίσης κατα την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Χανίων αποφασίστηκαν τα εξής:
\”1. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον ΔΔΕ κ. Μαραγκάκη για τα θέματα των αποζημιώσεων των επιτροπών των Πανελλαδικών και των συναδέλφων που θα εργαστούν πέραν της 30 Ιουνίου. 
2. Αποφασίστηκε να αποσταλεί ανακοίνωση της ΕΛΜΕ προς τους συνδέσμους για τη συγκέντρωση των χρημάτων για το ταμείο στήριξης των συναδέλφων υπό απόλυση. 
3. Αποφασίστηκε 1. να καταβληθεί η εισφορά προς ΟΛΜΕ όπως προβλέπεται με βάση τους μόνιμους συναδέλφους που ψήφισαν στις εκλογές και 2. Η εξόφληση του ποσού να γίνει σε τρεις δόσεις λόγω μεταβολής του τρόπου παρακράτησης των εισφορών προς ΕΛΜΕ από τους συναδέλφους (από εφάπαξ σε μηναία) 
4. Να ενημερωθούν οι σύνδεσμοι και να προωθήσουν καταστάσεις mail και τηλεφώνων των συναδέλφων των σχολείων τους για να ενημερώνονται από την ΕΛΜΕ.
5. Αποφασίστηκε να αποσταλεί στα σχολεία ανακοίνωση της του ΔΣ της ΕΛΜΕ για την διαδικασία της αυτοαξιολόγησης. 
6. Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί φωτογραφική ομάδα της ΕΛΜΕ Χανίων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο . Καλούνται οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να την πλαισιώσουν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 6937161281 (Κοτσιφάκη Σίτσα) 
Τα υπόλοιπα θέματα που δεν συζητήθηκαν μετατίθενται για την επόμενη συνεδρίαση ΔΣ η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 στις 20:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook