Ένα χειροφίλημα την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, προκάλεσε αρκετές συζητήσεις, αν και καλύφθηκε από το "σόου" της Χρυσής Αυγής, κατά την συζήτηση για την άρση ασυλίας του Ν. Μιχαλολιάκου, του Χ. Παππά και του Ι. Λαγού.

Ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, φίλησε το χέρι του βουλευτή του κόμματος Δημήτρη Κουκούτση, ο οποίος την Παρασκευή τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, μετά την πολύωρη απολογία του.

Σύμφωνα με τη Real News, ο Νίκος Μιχαλολιάκος θέλησε με αυτόν τον τρόπο να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τον βουλευτή, ο οποίος θεωρείται ότι συγκράτησε τις τάσεις φυγής από το κόμμα, μετά τις συλλήψεις ηγετικών στελεχών.

Είχαν προηγηθεί οι αποχωρήσεις των βουλευτών Μπούκουρα και Αλεξόπουλου και όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Δ. Κουκούτσης είχε κομβικό ρόλο στον αν μην τους ακολουθήσουν και άλλοι.

Ο βουλευτής φέρεται ως ο υπεύθυνος για το ότι η ΧΑ εξακολουθεί να διατηρεί στις τάξεις τς τα περισσότερα από τα στελέχη, που δεν ανήκουν στον στενό ηγετικό της πυρήνα.

Πρόκειται για άτομα που μετά τη δολοφονία Φύσσα, θέλησαν να διαφοροποιηθούν από τις εγκληματικές ενέργειες της οργάνωσης.

O Δ. Κουκούτσης, ήταν ένα βήμα πριν την αποχώρηση, ωστόσο αποφάσισε να παραμείνει και ίσως αυτό εξηγεί και τη στάση του Ν. Μιχαλολιάκου στη Βουλή, αναφέρεται στο δημοσίευμα.