Τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη επισκέφθηκε χθες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Μαρία Διακάκη προκειμένου να συζητήσουν για την Πινακοθήκη Βιάννου «Σάββας Πετράκης».
Στη συνάντηση με τον κ. Αρναουτάκη όπου παρευρέθησαν επίσης ο δήμαρχος Βιάννου κ. Μπαριτάκης και εκπρόσωποι του Συλλόγου Φίλων της Πινακοθήκης «Σάββας Πετράκης», τονίστηκε η σημασία και η αναγκαιότητα ύπαρξης της Πινακοθήκης καθώς και η ανάγκη συνέχισης και ενδυνάμωσης του εγχειρήματος της δημιουργίας ενός χώρου πολιτισμού στον Κερατόκαμπο της Βιάννου.

Συζητήθηκε επίσης, το θέμα της χρηματοδότησης και της στήριξης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση μακροπρόθεσμα έτσι ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της λειτουργίας της και προτάθηκαν από τα μέλη του συλλόγου μια σειρά από δράσεις προκειμένου να στηριχθεί και να μείνει ανοιχτό το παράθυρο πολιτισμού που άνοιξε σε ένα μικρό χωριό στο νοτιότερο άκρο του Ν. Ηρακλείου.

Η βουλευτής τόνισε την αναγκαιότητα ανάδειξης και προβολής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε πείσμα της δεινής πραγματικότητας και της απαξίωσης του πολιτισμού, αναφέροντας πως ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά ποιότητα ζωής που μπορεί να συμβάλλει στην καλλιτεχνική και πνευματική παιδεία των πολιτών, που το κράτος οφείλει να προσφέρει μαζί με άλλα αγαθά, εξίσου πολύτιμα όπως η εκπαίδευση και η υγεία.

Επίσης, δήλωσε πως η ανάδειξη του Πολιτισμού μας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την πολιτιστική και οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας και εξέφρασε τη συμπαράσταση της σε οποιαδήποτε προσπάθεια εξεύρεσης πόρων και ανθρώπων προκειμένου να συνεχιστεί το όνειρο του εμπνευστή της Πινακοθήκης του αείμνηστου Σάββα Πετράκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook