(*Από τη λέξη, λίγος στον ενικό αριθμό χρησιμοποιείται με μη αριθμητά ουσιαστικά για να δηλώσει μικρή, περιορισμένη ποσότητα.

Θα ήθελα λίγο νερό παρακαλώ. Στον πληθυντικό χρησιμοποιείται κυρίως με αριθμητά ουσιαστικά για να δηλώσει μικρό, περιορισμένο πλήθος.)

Το κακό με την Ελλάδα είναι ότι άνθρωποι \”λίγοι\” στην πλειοψηφία τους, μικροί στην αντίληψη που στερούνται στοιχειωδώς την γνώση του αυτονόητου και του ζητούμενου,αποφασίζουν για μας με την ανοχή μας, υλοποιούν για μας με την αδιαφορία μας,ενεργούν για μας με την ανικανότητα μας…

Μια χαρακτηριστική περίπτωση ο ορισμός των ορίων ταχύτητας στην \”Εθνική\”οδό Ηρακλείου – Αγ Νικολάου.

Κακόμοιρα κακορίζικα και παντέρμα ανθρωπάκια που μιμούνται τους υπηρεσιακούς παράγοντες, προσπαθούν να δικαιολογήσουν το μισθό και τη θέση του χαρτογιακά,σ ένα \”κουστούμι\” που κάποιος τους επέλεξε και τους \”φόρεσε\”.

Δεν είναι η μόνη περίπτωση και η μόνη κατηγορία.Γέμισε η Ελλάδα με τέτοιους(…)

Στην υγεία,στην παιδεία,στο πολιτισμό,στα μέσα ενημέρωσης…

Είναι αυτό που με περίσια δόση αυστηρότητας,όπως μου έλεγαν τότε (το 2009) κάποιοι, κριτικάροντας τους,είχα πει και είχα γράψει δημόσια πως \”το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το πρόβλημα της,αλλά το γεγονός ότι δεν έχουμε ομάδα να γυρίσουμε το αποτέλεσμα.\”

Σήμερα έχοντας διαψευστεί στο δεύτερο μισό της κρίσης μου,σας λέγω πως η εκτίμηση μου για το ότι υπήρχαν \”θύλακες ασφαλείας\”στην κοινωνία που θα αντιδρούσαν και θα έκαναν την ανατροπή,βάζοντας τους στο περιθώριο (Αρχής γενομένης από τους υπαίτιους πολιτικούς και στη συνέχεια τους καρεκλοκένταυρους γραφιάδες…)νομίζω ότι πια δεν έχουμε πολλά περιθώρια σωτηρίας,γιατί είμαστε μια κοινωνία που δεν ερευνά,δεν διαβάζει,δεν θέλει να εργαστεί παραπάνω,δεν θέλει να σηκωθεί,γιατί φοβάται τις απειλές των φαντασμάτων που αυτοί που επιλέγει ψηφίζοντας τους ,τελικά της σερβίρουν.

Προεκλογικά για παράδειγμα το κόμμα \”ΔΡΑΣΗ\” έκανε λόγο για μείωση της φορολογίας και \”ζητούσε\”να γίνουμε πολίτες και όχι πελάτες.Έλαβε μαζί με την \”ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ\” ως κοινό ψηφοδέλτιο ΓΕΦΥΡΕΣ το 0,7 % των ψήφων.

Τόσοι άναψαν πράσινο φως σ αυτές τις εξαγγελίες, όπως και στη εξίσου σημαντική πρόταση που διατύπωσαν \”το ακίνητο σου δεν τους ανήκει\” .
0,7%…..μόνο ήθελε λιγότερους φόρους σ αυτό το τόπο, και το ακίνητο τους να μην ανήκει στο κράτος…!!! Εκπληκτικό ε; Κι όμως μετρήσιμο και αληθινό.

Ο σοφός λαός το αποφάσισε. Θέλει φόρους,ανεργία,μιζέρια,περικοπές στα φάρμακα και την υγεία,φτηνή παιδεία,καθόλου πολιτισμό,αισχρά δημόσια έργα από τους δικούς τους εργολάβους,τράπεζες που να απειλούν και να πέρνουν σπίτια, αυτοκτονίες, λουκέτα σε επιχειρήσεις, συνδικαλισμό και κράτος επιχειρηματία απατεώνα.
Αυτά δεν μας έχουν απολόχερα προσφέρει οι κυβερνώντες τα τελευταία χρόνια; ή κάνω λάθος;;;

Τελειώνουν τα όρια, εξανεμίζονται οι πιθανότητες να κάνουμε τη διαφορά και τελικά την ανατροπή.Όχι δεν απογοητεύτηκα ξαφνικά.Εξακολουθώ να πιστεύω σε κάποιους λίγους.Απογοητεύομαι όμως όταν βλέπω να επικρατεί μια λογική κυριολεκτικά ακατανόητη ως και διαστροφικά ανώμαλη,που σε βάζει σε εθνικό δρόμο σε ανηφόρα να μειώσεις μέσα σε διακόσια μέτρα την ταχύτητα σου από 90χλμ σε 40χλμ(!!!) Προσοχή , δεν είναι παράδειγμα.Το κατέγραψα σήμερα πριν το τούνελ Βραχασίου στην κατεύθυνση προς Αγ Νικόλαο.

Σε ποιο μέρος του πλανήτη αλήθεια υπάρχει κάτι αντίστοιχο;

Ποιοί ανεπαρκείς και επικύνδινοι επιστήμονες υπέδειξαν αυτή την εγκληματική οδηγία ; Αυτοί που αντίστοιχα χειρίζονται τα οικονομικά της χώρας,την εξωτερική πολιτική,ρυθμίζουν την λειτουργία της κοινωνίας,νομοθετούν,αποφασίζουν για κάθετι.Από το εκκαθαριστικό που θα σας έρθει ωσονούπο, και θα χτυπάνε οι καμπάνες πένθιμα,μέχρι το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης το χειμώνα.

Μα τι ρωτάω τώρα …Σε ποιο άλλο μέρος του πλανήτη άλλωστε , άνθρωποι θα ανέχονταν κλέφτες πολιτικούς, υπουργούς πρόθυμους να σκύβουν σε τοκογλύφους,να ξεπουλούν τα \”ασημικά\” μας για κομμάτι ψωμί,να υποδαυλίζουν την εθνική μας αξιοπρέπεια, να δρομολογούν την εξαθλίωση και την καταστροφή ενός λαού,για να μην χαλάσουν το χατήρι ενός \”φιλέλληνα\” υπαλλήλου μιας κάποιας ΤΡΟΙΚΑΣ, μέχρι το σημείο της εθνικής μας μοναξιάς…

Είναι γνωστοί πια για τα έργα και τις ημέρες τους.Ειναι οι ίδιοι, που χαρίζουν χρέη στους εφοπλιστές αλλά στέλνουν εσένα κακόμοιρε ιθαγενή βιοπαλεστή μικρο-επιχειρηματία στη φυλακή, τα παιδιά μας σε μια πορεία δίχως αύριο,και τα \”τιμημένα γερατιά\”αδιάβαστα.

Είναι οι ίδιοι που διόρισαν τους δικούς τους στο ΙΚΑ για να σε τιμωρούν όταν συναλάσεσαι μαζί τους,είναι αυτοί που τους πληρώνουμε πανάκριβα για να μην προσφέρουν τίποτα, να μην αξιολογούνται,και οι ίδιοι που πριν λίγες μέρες σου έταξαν πάλι την σωτηρία σου και τους πίστεψες ξανά…

Πόσο ακόμα θα ΜΑΣ ανεχόμαστε;;; Αυτή είναι η μοναδική μου απορία.

Κώστας Γ.Συλιγάρδος
Δημοσιογράφος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook