​Ο Σταύρος είναι μόλις 11 χρόνων και οδηγεί με τη μέθοδο του drifting το αυτοκίνητο του πατέρα του από 5 ετών! Ναι καλά διαβάσατε! Όταν βλέπει κανείς το βίντεο, το οποίο τον δείχνει μέσα στο αυτοκίνητο να οδηγεί παθαίνει ένα σοκ.

Ο Σταύρος Γρύλλης από την Κω κατακτά τον κόσμο με τις επιδόσεις του και έχει καταφέρει όχι μόνο να γίνει γνωστός παγκοσμίως και να συμμετέχει ως guest star στο 2o Πανελλήνιο Drift Cup που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2012 στην Πάτρα αλλά και στο 3ο Πανελλήνιο Drift Cup όπου παράλληλα πραγματοποιούνταν και η πανευρωπαϊκή διοργάνωση (King of Europe).

Όταν ήταν δυο ετών αναγνώριζε όλες τις μάρκες των αυτοκινήτων. Ακόμα, ο πατέρας του ήταν κι εκείνος Drifter και έτσι τον μύησε σε αυτό το σπορ…

Βίντεο με την εξαιρετική παρουσία του Σταύρου υπάρχουν δεκάδες στο youtube, ενώ μάλιστα λίγο πριν το καλοκαίρι του 2012 το National Geographic της Αυστραλίας είχε πραγματοποιήσει εκτεταμένο αφιέρωμα απαθανατίζοντας μάλιστα τον Σταύρο εν δράσει στο χώρο που «προπονείται», ενώ τον συνόδευσαν τότε και στο 2ο Πανελλήνιο Drift Cup για να έχουν πλάνα και από εκεί.

Ο κόσμος που αγαπά και παρακολουθεί το drift, τον έχει ήδη λατρέψει.

Το drift ή αλλιώς πλαγιολίσθηση, είναι η ολίσθηση που δημιουργείται στο αυτοκίνητο όταν υπερβεί τα όρια πρόσφυσης των πίσω τροχών πριν και μετά την στροφή και είναι κάτι που ο Σταύρος παίζει πλέον στα δάχτυλά του!

Ο Σταύρος συμμετείχε και στον τελικό πανκυπριακού πρωταθλήματος drift που πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 του περασμένου Δεκέμβρη πραγματοποιώντας μάλιστα την πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα!

Με τη συμμετοχή του αυτή, ο 11χρονος κατέκτησε το δικαίωμα εγγραφής του και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ο μικρότερος οδηγός αγώνων αυτοκινήτου αφού μάλιστα ο αμέσως μικρότερος ηλικιακά ήταν ο 16χρονος Γιάννης Χρήστου ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες ήταν άνω των 22 ετών.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook