Υλικά

• 150 γρ. βούτυρο
• 190 γρ. ζάχαρη
• 1 κλωναράκι βανίλιας
• 3 αυγά
• Ξύσμα 1 λεμονιού
• 150 γρ. αλεύρι
• 1 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
• 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 πρέζα αλάτι
• 3 αβοκάντο ώριμα (περίπου 300 γρ)

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τους σπόρους βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.

Συνεχίζουμε, βάζοντας ένα ένα τα αυγά μέχρι να απορροφηθούν από το μίγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν και τη σόδα.

Παράλληλα, ανοίγουμε τα αβοκάντο και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, τα πατάμε μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε το μίγμα από το μίξερ και το ενσωματώνουμε με το αβοκάντο.

Με μια σπάτουλα, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αδειάζουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα (αλευρωμένη και βουτυρωμένη).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί. Αυτό το καταλαβαίνουμε βάζοντας στο κέικ ένα μαχαίρι και βγάζοντας το στεγνό.