Στην Αθήνα έρχεται στις αρχές του Ιουλίου ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon. Ο ισχυρός τραπεζίτης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, που θα διαρκέσει 48 ώρες, θα πραγματοποιήσει, επίσης, επαφές με τραπεζίτες και επιχειρηματίες.

Ως γνωστόν, ο Dimon είναι Έλληνας ομογενής τρίτης γενιάς, καθώς έχει καταγωγή από τη Λακωνία.

Μάλιστα, σε πρόσφατο δημοσίευμά του στο οποίο αποκάλυπτε το παρασκήνιο της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων, το αμερικανικό περιοδικό BusinessWeek έγραφε ότι ένα προηγούμενο ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με τον επικεφαλής της JPMorgan, στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ τον περασμένο Αύγουστο, ήταν εκείνο που ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για αυτή την επιτυχία. Τότε, ο Dimon είχε συμφωνήσει να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση για την κατάρτιση ενός σχεδίου για την προσέλκυση επενδυτών. Πρώτο και καίριο βήμα, όπως αποδείχθηκε ήταν η διοργάνωση ενός Roadshow παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού ακριβώς ένα μήνα μετά στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με μαρτυρία που επικαλείται το BusinessWeek ο ίδιος ο Dimon μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την Ελλάδα στους επίδοξους επενδυτές επιχειρηματολογώντας γιατί θα έπρεπε να επενδύσουν όλοι τους στην Ελλάδα παρά τα μεγάλα προβλήματα που εξακολουθεί να έχει η ελληνική οικονομία.

"Είναι προς το συμφέρον όλων να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανακάμψει και να προοδεύσει, και εμείς στην JPMorgan είμαστε ευχαριστημένοι που έχουμε το ρόλο μας", δήλωνε αργότερα ο Dimon στο περιοδικό.

newmoney.gr