Τέλος στη δράση ενός νεαρού Ρουμάνου που είχε ρημάξει τα καταστήματα της Σύρου τον Απρίλιο και το Μάιο έβαλαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Ερμούπολης, οι οποίοι ανακάλυψαν και τις τρεις υπαίθριες κρύπτες σε διαφορετικές ερημικές τοποθεσίες του νησιού όπου είχε κρύψει μέρος των κλοπιμαίων.

Μαζί με τον 22χρονο αλλοδαπό κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία σε βαθμό κακουργήματος και ένας 23χρονος Έλληνας, ο οποίος συμμετείχε στη διάρρηξη ενός μίνι μάρκετ στην Ερμούπολη στις 22 Απριλίου απ’ όπου έκλεψαν προϊόντα καπνού, προπληρωμένες κάρτες χρηματικών συναλλαγών και κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητών.

Μόνος του ο 22χρονος είχε διαρρήξει τουλάχιστον άλλα επτά μαγαζιά, δυο από αυτά στο Φοίνικα όπου άρπαξε διάφορα προϊόντα, ένα καφενείο στο Κίνι από το οποίο έκλεψε χρήματα και ένα κινητό, άλλα δυο καφενεία στην Άνω Σύρο απ’ όπου άρπαξε χρήματα ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει μια ακόμη επιχείρηση και ένα εστιατόριο στην Αζόλιμνο απ’ όπου άρπαξε χρήματα και έναν φορητό υπολογιστή.

Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ ερευνάται αν οι δράστες έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές.