Οι διασώστες έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής τέσσερα πτώματα και εκφράζονται φόβοι ότι και οι υπόλοιποι αγνοούμενοι σκοτώθηκαν. Οι φοιτητές, που κατάγονταν από τη νότια Ινδία και είχαν πάει στην περιοχή για εκδρομή, παρασύρθηκαν από τα νερά στον ποταμό Μπέας την Κυριακή.

"Νομίζω ότι έπαιζαν στο ποτάμι. Τα νερά ανέβηκαν και τους παρέσυραν", είπε ένας αστυνομικός που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήχησαν τα προειδοποιητικά σήματα προτού να απελευθερωθεί μεγάλος όγκος υδάτων από το φράγμα. Ο Ντ. Νάιντου, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Μηχανικής και Τεχνολογίας Βιγκνάτα Τζιότι όπου σπούδαζαν οι φοιτητές, υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποιηση. Οι νεαροί "τραβούσαν φωτογραφίες στην όχθη όταν παρασύρθηκαν", είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενος τις μαρτυρίες επιζώντων.

Άλλες μαρτυρίες ωστόσο διαψεύδουν αυτήν την εκδοχή. Ένας μηχανικός στο φράγμα, ο Μαντίπ Σινγκ, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι CNN-IBN ότι ήχησε ο συναγερμός και ότι οι κάτοικοι της περιοχής "προειδοποίησαν πολλές φορές τους φοιτητές να βγουν από το ποτάμι".

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το δυστύχημα, ωστόσο βασική προτεραιότητά τους προς το παρόν είναι να βρουν τους αγνοούμενους. "Οι ελπίδες είναι ελάχιστες, όμως προσπαθούμε", είπε ένας αστυνομικός, ο Ρατζές Κουμάρ.

newsit.gr