Δεν έχουν τέλος οι προσπάθειες μεταναστών που ζουν \”εγκλωβισμένοι\” στην Ελλάδα, για να μεταβούν σε άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης.
Χθες οι αστυνομικοί στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, αποκάλυψαν μια ακόμη τέτοια περίπτωση καθώς η προσπάθεια ενός πατέρα απο το Αφγανιστάν να στείλει τον 12χρονο γιό του σε συγγενείς του που ζούν στην Ολλανδία, δεν είχε αίσιο τέλος.
Ο Αφγανός, προφανώς μέσω κυκλωμάτων που κερδίζουν πολλά χρήματα, ήρθε σε συννενόηση με έναν 37χρονο Κρητικό, ο οποίος ανέλαβε να υποδυθεί τον πατέρα του 12χρονου και να τον συνοδεύσει στην Ολλανδία, έναντι αμοιβής 1.500 ευρώ.
Συγκεκριμένα, εν όψει του ταξιδιού στο Άμστερνταμ που θα έκανε ο 37χρονος με τον δήθεν γιό του, έξέδοσε νέα αστυνομική ταυτότητα για τον ίδιο και διαβατήριο για τον πραγματικό ανήλικο γιό του καθώς και τα αεροπορικά εισητήρια.
Στην συνέχεια, ο Αφγανός πατέρας απο την Αθήνα που διαμένει, έστειλε με το πλοίο της γραμμής τον γιό του στο Ηράκλειο, όπου τον παρέλαβε ο 37χρονος Κρητικός και πήγαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.
Όμως στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο 12χρονος δεν είχε ουδεμία σχέση με τον γιό του 37χρονου και έτσι η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Η προανάκριση διεξάγεται απο το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook