Τραγούδι με τον τίτλο «Να επιστρέψουμε την ευτυχία στην Ταϊλάνδη» του επικεφαλής της χούντας έχει ήδη συγκεντρώσει 200.000 θεάσεις στον ιστότοπο YouTube και αποτελεί ένα νέο παράδειγμα της προπαγάνδας εκ μέρους του στρατιωτικού καθεστώτος, το οποίο έχει επιβάλλει ευρείς περιορισμούς στις ατομικές ελευθερίες.
Αυτή η μπαλάντα που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή από την Ορχήστρα του στρατού ξηράς, έχει συγκεντρώσει σχεδόν 150.000 θεάσεις στον ιστότοπο YouTube και χιλιάδες επιπλέον σε άλλους ιστότοπους μέσων ενημέρωσης της χώρας.
«Το Έθνος είναι αντιμέτωπο με κινδύνους», «Εμείς θέλουμε να είμαστε εκείνοι που παρεμβαίνουν εγκαίρως», «Η ευτυχία θα επιστρέψει στην Ταϊλάνδη» λένε οι στίχοι που έγραψε ο στρατηγός Πραγιούτ Τσαν- Ότσα, ο οποίος κατέλαβε την εξουσία την 22α Μαΐου.

«Δώστε μας λίγο περισσότερο χρόνο/ Έτσι ώστε η θαυμάσια χώρα να επανέλθει» υποσχέθηκε επιπλέον.
Μετά το πραξικόπημα, η χούντα έχει ευρέως περιορίσει τις πολιτικές ελευθερίες, έχει αναστείλει κάθε δημοκρατική διαδικασία και έχει αποκλείσει τη διενέργεια εκλογών τουλάχιστον για ένα χρόνο, πυροδοτώντας τις σφοδρές αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας.

Περισσότερα από 300 πρόσωπα της πολιτικής, ακτιβιστές και δημοσιογράφοι συνελήφθησαν από το καθεστώς. Η πλειονότητα εξ αυτών αφέθηκε ελεύθερη μετά από πολλές ημέρες κράτησης σε άγνωστες τοποθεσίες και αφού αναγκάστηκε να περιορίσει κάθε πολιτική δράση.

Ο συνταγματάρχης Κρισάντα Σαρίκα, της ορχήστρας του στρατού, εξήγησε την Παρασκευή ότι ο στρατηγός τον κάλεσε για να του ζητήσει να μελοποιήσει τους στίχους «που έγραψε ο ίδιος με τα χέρια του».
«Ήθελε ένα τραγούδι το οποίο οι πολίτες θα μπορούσαν να ακούν για να αγαπηθούν και πάλι» υποστήριξε ο ίδιος.
Στο YouTube το τραγούδι του Πραγιούτ έχει συγκεντρώσει χιλιάδες likes και πολλά θετικά σχόλια, όμως οι γνώμες διίστανται. «Πρέπει να προσπαθήσετε να οργανώσετε εκλογές και να ζητήσετε από τους πολίτες αυτό που θέλουν» έγραψε ένας χρήστης καταγγέλλοντας το γεγονός ότι «επιστρέφουν την ευτυχία σε μια ομάδα με το να κακομεταχειρίζονται μια άλλη».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook