Το βραζιλιάνικο παρακλάδι της Ford, η Troller, κατασκεύασε ένα off road όχημα, το οποίο δείχνει σαν να γυρνά στις παραδοσιακές αξίες της εκτός δρόμου κίνησης, η οποία «απαιτεί» ένα λιτό και σκληροτράχηλο όχημα.

Η Ford, κόντρα στην κυρίαρχη τάση των crossover, κατασκεύασε ένα off road όχημα που δείχνει, τουλάχιστον, να επιστρέφει στις παραδοσιακές αρχές της εκτός δρόμου κίνησης, που δεν είναι άλλες από το λιτό της κατασκευής και το σκληροτράχηλο του πράγματος.

Το όνομά του είναι Troller T4 και δείχνει σαν το Ford Bronco του σήμερα, ενώ μοιάζει σαν να είναι η απάντηση της εταιρείας στο Jeep Wrangler και στο Land Rover Defender. Έχει κατασκευαστεί στη Βραζιλία από την Troller και αποτελεί το 1ο προϊόν της φίρμας από τότε που την εξαγόρασε η Ford το 2007. Αποτελεί την εξέλιξη του προ διετίας πρωτότυπου T-R Concept, με το μοντέλο παραγωγής να παραμένει αρκετά πιστό σε μορφή με το πρωτότυπο, όπως και με τα παλαιότερα μοντέλα της Troller. Φυσικά διαθέτει μια περισσότερο φρέσκια μορφή, ενώ και τα φωτιστικά του σώματα είναι τεχνολογίας LED.

Κάτω από το μακρύ τετράγωνο καπό του βρίσκεται ένα μοτέρ πετρελαίου 3,2 λίτρων, το οποίο συνεργάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων μετάδοσης. Παρόλο που δεν αναφέρεται ξεκάθαρα, θεωρούμε πως η κίνηση και στους 4 τροχούς είναι προφανής σε ένα όχημα με τέτοιο χαρακτήρα. Η υψηλά τοποθετημένη εισαγωγή αέρα ευνοεί την εκτός δρόμου οδήγηση, ενώ τα προστατευτικά του αμαξώματος είναι ρυθμιζόμενα. Το Troller T4, τέλος, διαθέτει μια γυάλινη οροφή «sky-roof».

Προς το παρόν το Troller είναι ένα αυστηρά βραζιλιάνικο προϊόν. Βέβαια, η αλλαγή και μόνο των λογότυπων, θα μπορούσε να το καταστήσει ένα παγκόσμιο όχημα, κάτι σαν τον διάδοχο του Ford Bronco και τον ανταγωνιστή των Jeep Wrangler και Land Rover Defender.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook