Το πατριωτικό καθήκον δεν επιτρέπει ολιγοψυχία, ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προς τους υπουργούς στην κρίσιμη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που ξεκίνησε λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι.

Η μάχη για τη σωτηρία της χώρας συνεχίζεται και στην υπηρέτηση αυτού του πατριωτικού καθήκοντος δεν συγχωρείται λιγοψυχία, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Πέρυσι, τόνισε ο πρωθυπουργός, με τις αποφάσεις μας και τις θυσίες του ελληνικού λαού αποφύγαμε τη χρεοκοπία. Και πρόσθεσε ότι όπως πριν από ένα χρόνο, έτσι και τώρα παίρνουμε τις αποφάσεις που χρειάζονται, για να αποφύγουμε οριστικά τον κίνδυνο και να αλλάξουμε οριστικά τη χώρα.

Αποτρέψαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι βάλαμε τη χώρα σε τροχιά νοικοκυρέματος και ανάπτυξης και δεν μας επιτρέπεται κανένα πισωγύρισμα. Έχουμε χρέος, τόνισε, απέναντι στη χώρα και στον ελληνικό λαό, να διασφαλίσουμε τη μελλοντική μας πορεία.

Στην κρίσιμη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις, εφόσον δεν έχουν καταλήξει οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά να παρουσιαστούν οι θέσεις της κυβέρνησης για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και πιο συγκεκριμένα για τις αποκρατικοποιήσεις και το νέο φορολογικό πακέτο.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook