Τουρίστες από τη Μολδαβία θα έχουν τη δυνατότητα, για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι, να έρθουν απευθείας στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Κρητική Εταιρεία Εισερχόμενου Τουρισμού Deltanet Travel του Μιχάλη Βαμιεδάκη, η οποία κατάφερε να κλείσει συμφωνία με τις Amadeus Travel και Voiaj International, προκειμένου να οικοδομηθεί μια σημαντική συνεργασία για το καλοκαίρι του 2014 στο νησί της Κρήτης.

Έτσι, προγραμματίστηκαν οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ με την Air Moldova συνδέοντας απευθείας το Κισινάου -την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Μολδαβίας- με το Ηράκλειο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στις 2&3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Κισινάου παρουσίαση με θέμα το νησί της Κρήτης και στόχο την προώθηση του νησιού ως Νέο Προορισμό για τους Μολδαβούς το 2014.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν εκπρόσωποι από 80 και πλέον ταξιδιωτικά γραφεία από ολόκληρη τη χώρα. Ιδιαιτέρως εντυπωσιακό ήταν, σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο, Εμπορικό Διευθυντή της Deltanet Travel,το ενδιαφέρον που έδειξαν οι τουριστικοί πράκτορες κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, το οποίο συνεχίστηκε αμέσως μετά στα τουριστικά γραφεία, για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις.

Οι πτήσεις τσάρτερ θα είναι εβδομαδιαίες και η πρώτη, που είναι ήδη γεμάτη, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιουνίου, ενώ παρατηρείται ισχυρή δυναμική και για τις επόμενες πτήσεις μέχρι το τέλος του Φθινοπώρου.

Η Μολδαβία-μια χώρα που βρίσκεται ανάμεσα στη Ρουμανία και την Ουκρανία- μέχρι πρόσφατα δεν είχε δυνατότητα για απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με την Κρήτη και είχε ως κύριο τουριστικό προορισμό την Τουρκία. Με τις πτήσεις από την πρωτεύουσά της στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, διευκολύνεται ο στόχος, η Κρήτη να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.

«Το άνοιγμα της Μολδαβικής αγοράς, της οποίας την εξέλιξη παρακολουθούσαμε εδώ και αρκετά χρόνια, εντάσσεται στα πλαίσια του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμό του Ομίλου μας για επέκταση στις περιφερειακές πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες, όπως η Μολδαβία, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν και άλλες αγορές οι οποίες έχουν προς το παρόν ελάχιστη ή μηδενική παρουσία στην Ελλάδα. Το βιοτικό επίπεδο έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και επιπλέον οι επιβάτες που ταξιδεύουν, ανήκουν στα ανώτερα τοπικά κοινωνικά στρώματα, είναι υψηλού εισοδήματος, με μεγάλη αγοραστική δύναμη», δήλωσε o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Deltanet Travel, κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook