Το Ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου \”Το Χαμένο σήμα της Δημοκρατίας\” θα προβληθεί στον κινηματογράφο Βιτσέντζος Κορνάρος στο Ηράκλειο. Η προβολή διοργανώνεται από τους εργαζόμενους Ηρακλείου της ΕΡΤ αύριο 11 Ιουνίου Ένα χρόνο μετά την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

\”Ένα χρόνο από την άδικη και φασιστική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, για την πλήρη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, οι εργαζόμενοι Ηρακλείου της ΕΡΤ συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Δικαιωμένοι από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, ως προς το θέμα της απόλυσης μας, εξακολουθούμε να φυλάττουμε το δημόσιο αγαθό που παραμένει ζωντανό, κι ενώνουμε την φωνή μας με όλους τους συναδέλφους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη χώρα, ώστε το σήμα της Δημοκρατίας να συνεχίσει να εκπέμπει και να παραμένει ζωντανό.

Γιατί υπάρχει η πίστη στο δίκαιο και στην ανθρωπιά. Υπάρχει ακόμα η ελπίδα για την ανατροπή.

Ένα χρόνο μετά, αύριο 11 Ιουνίου του 2014 καλούμε όλους όσοι όλο αυτό το διάστημα ενώσατε μαζί μας δυνάμεις, κάνοντας υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας την διεκδίκησή μας, να γιορτάσουμε μαζί τον αγώνα της αξιοπρέπειας,της τιμής, της επιμονής, της αυτοδιαχείρισης, και της δικαίωσης.

Στον κινηματογράφο Βιτσέντζος Κορνάρος στο Ηράκλειο, επομένως, ύστερα από την δωρεάν παραχώρηση του ιδιοκτήτη της ( τον οποίο και ευχαριστούμε) θα γίνουν 2 προβολές, στις 8.30 και στις 10 του Ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου \” το Χαμένο σήμα της Δημοκρατίας\”.

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ (4 ευρώ για τα μέλη). Μέρος των εσόδων, θα διατεθεί για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ στο Ηράκλειο.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

\”Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας\” εγκλείει μέσα του μία από τις πιο σημαντικές και συμβολικές στιγμές της ελληνικής οικονομικής και κοινωνικής τραγωδίας που ζει σήμερα η Ελλάδα.
Είναι η πιο \”ορατή\” υπόθεση ότι η Δημοκρατία είναι το πρώτο θύμα της κρίσης, και πεθαίνει, ειρωνικά στη χώρα όπου γεννήθηκε.

Η ταινία καταγράφει από την αρχή μέχρι το τέλος όλα όσα συνέβησαν στην υπόθεση της ΕΡΤ, συμπυκνώνοντας μέσα σε μια ώρα, μια χρονική περίοδο πέντε μηνών.

Συμμετέχουν όλοι όσοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναλύουν τους λόγους που οδήγησαν στον ξαφνικό θάνατο της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης, ενώ ανοίγουν τη συζήτηση για το σκοτεινό και αβέβαιο μέλλον των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών μέσων της Ευρώπης.

BEHIND THE SCENES

Όταν στις 11 Ιουνίου του 2013 η κυβέρνηση έκλεισε μέσα σε πέντε ώρες την ΕΡΤ, με μια ενέργεια που δεν έχει προηγούμενο σε καμία δημοκρατική ευνομούμενη χώρα παγκοσμίως, ο Γιώργος Αυγερόπουλος και οι συνεργάτες του άρχισαν να καταγράφουν ό,τι συνέβαινε.

Από το υλικό των πρώτων στιγμών, παρήχθη ένα μικρό 9λεπτο βίντεο, μία rough cut sequence που ονομάστηκε \”Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας\”.

Εκείνες τις ώρες όμως δεν υπήρχε η σκέψη για την δημιουργία ενός ξεχωριστού project. Το υλικό προοριζόταν για το AGORA, το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για την ελληνική κρίση, που γυρίζεται τα τελευταία 4 χρόνια.

Ωστόσο, μετά από όλα όσα ακολούθησαν και την τροπή που πήρε η υπόθεση, τη διεθνή κατακραυγή, την κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος και την εγχώρια πολιτική κρίση \”Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας\”, από 9 λεπτά μετεξελίχθηκε σε μια ταινία μιας ώρας.

Οι εργαζόμενοι Ηρακλείου της ΕΡΤ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook