Την ίδρυση Εσπερινού Λυκείου στον δήμο Σητείας προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους οι μαθητές του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας που λειτούργησε με επιτυχία, ζητά με Ερώτησή του ο βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Αναλυτικότερα στην Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας ο κ.Πλακιωτάκης αναφέρει τα εξής :

\”Στη Σητεία ιδρύθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας κατόπιν επιθυμίας – ανάγκης της τοπικής κοινωνίας. Η ανταπόκριση υπήρξε πραγματικά μεγάλη, αφού πάνω από εκατό (100) μαθητές προσήλθαν και παρακολούθησαν τα μαθήματα. Ωστόσο για να ολοκληρώσουν τον κύκλο των σπουδών τους και να πάρουν το απολυτήριο Λυκείου οι απόφοιτοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, χρειάζεται να ιδρυθεί Εσπερινό Λύκειο στην περιοχή.

Παρά τις διαβεβαιώσεις από την πλευρά σας για τη λειτουργία Εσπερινού Λυκείου στην περιοχή του Δήμου Σητείας από την επόμενη σχολική χρονιά, παρατηρείται κωλυσιεργία και, ήδη, από την πλευρά των διδασκόντων εκφράζεται η υπόνοια – ανησυχία ότι τελικά το Υπουργείο δε θα επιδείξει συνέπεια στις δεσμεύσεις του με αποτέλεσμα οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας να βρίσκονται στον αέρα.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η κα Υπουργός:

– Θα προχωρήσετε τελικά στην ίδρυση Εσπερινού Λυκείου στη Σητεία από την επόμενη σχολική χρονιά, όπως μας είχατε διαβεβαιώσει;

– Κατανοείτε ότι σε αντίθετη περίπτωση οι φοιτούντες θα βρεθούν σε δυσχερή θέση, αφού πρόκειται στη συντριπτική τους πλειοψηφία για εργαζόμενους οι οποίοι αδυνατούν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές;\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook