Ειδική εκδήλωση για τη βράβευση εθελοντών Αιμοδοτών και Συλλόγων Αιμοδοτών του Νομού Ρεθύμνου διοργανώνει η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνης και η Υπηρεσία Αιμοδοσίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ‘Σπίτι του Πολιτισμού’ (οδός Εμ. Βερνάδου 12),στην Παλιά Πόλη Ρεθύμνου στις 12 Ιουνίου 2014 και ώρα 19:00 μ.μ.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, διοργανώνεται στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη και ως στόχο έχει την ενημέρωση και την προβολή της μεγάλης σημασίας της προσφοράς αίματος, καθώς και την ενθάρρυνση περισσότερων πολιτών και ειδικά νέων, στην υιοθέτηση της εθελοντικής αιμοδοσίας ως τρόπου ζωής, στάσης και συμπεριφοράς.

Η 14η Ιουνίου, συνιστά μια ξεχωριστή ευκαιρία προκειμένου να προσελκυστούν νέοι τακτικοί αιμοδότες, αλλά και να δημιουργηθεί ένα κλίμα συνεχούς επαγρύπνησης σχετικά με τη σπουδαιότητα της μη αμειβόμενης εθελοντικής προσφοράς αίματος. Παράλληλα, την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο του.

Γιατί, η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλώς μια πράξη αγάπης προς το συνάνθρωπο. Είναι η καταξίωση της ανιδιοτέλειας, μια πράξη βαθιάς κοινωνικής ευθύνης.