Έχει συνηθίσει να προκαλεί... αναταράξεις ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τις δηλώσεις του. Το έκανε άλλη μια φορά σήμερα, παραδεχόμενος ότι η περίφημη φράση «μαζί τα φάγαμε» ήταν λάθος. Τα καρφιά για τον ανασχηματισμό και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αλλά έσπευσε να διευκρινίσει τι εννοεί: «Αυτό που είπα, το "μαζί τα φάγαμε", είναι τελείως λάθος. Αν το ξανάγραφα και το ξαναέλεγα, θα ήταν "μαζί τα τρώμε". Βέβαια τα τρώμε ακόμα, αβέρτα! Και το ξέρει όλος ο λαός που μας ακούει», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

Χαρακτήρισε την επιλογή του Γκίκα Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών «αξιοσημείωτη επιλογή τεχνοκράτη», σημειώνοντας πως ο νέος «τσάρος» είναι πρόσωπο «με μεγάλη κυβερνητική πείρα και διεθνές κύρος, αξιολογότατος και με ικανότητα να κυκλοφορήσει σε διεθνείς χώρους».

Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό είπε: «έχω διαπιστώσει δύο προσεγγίσεις. Η μία είναι καθαρά εκλογική, με ένα ορίζοντα που συντομεύει λόγω αυτής της εκδήλωσης και θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς θα κάνει μεν την προσπάθεια να βρει 180 έδρες και να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά αντιμετωπίζει πλέον πιο σοβαρά το ενδεχόμενο να μην τις έχει και επομένως να αναγκαστεί σε έξι μήνες να πάει σε εκλογές. Η δεύτερη είναι η δέσμευση της χώρας σε μια σειρά από υποχρεώσεις διεθνούς χαρακτήρα».

Δεν έκρυψε βέβαια για συγκεκριμένα πρόσωπα που μπήκαν στην κυβέρνηση. «Δεν είναι όλοι ίδιοι. Ο κ. Λοβέρδος έχει μια μακρά διαδρομή και έχει δώσει εξετάσεις και στο υπουργείο Υγείας και έχει κάνει μεταρρυθμίσεις και στο υπουργείο Εργασίας. Άρα, είναι ένας πολιτικός δοκιμασμένης και παλαιάς εμβέλειας και πρέπει να δοκιμάζονται και κάποιοι νέοι.


Ντινόπουλος, παρότι δεν μου αρέσει καθόλου το στυλ του, που δεν επικαλείται και ο ίδιος πλέον, είναι νέος. Είχε χρόνια στη Βουλή, ήταν δήμαρχος και ξέρει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει ασχοληθεί με το συνδικαλιστικό των δημάρχων και πολιτικά είναι πολύ δραστήριος. Έρχεται τώρα να εφαρμόσει αυτά που ξέρει και αυτά που θα μάθει. Θα δούμε.

Ο κ. Βορίδης είναι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος, αλλά έχω μία επιφύλαξη: όταν κατέβηκε στις εκλογές, στη δική μου περιφέρεια, επέδειξε μια ελαστικότητα απέναντι σε ψηφοθηρικές τοποθετήσεις, διότι όπου πήγαινε, ήταν με τα αιτήματα κάθε περιοχής. Ήταν υπερβολικά ευέλικτος. Και το ίδιο ήταν και στο υπουργείο του».

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο πρώην υπουργός όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στις τάξεις της ΔΗΜΑΡ.

«Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον και με γοητεύει η επιμονή των ανθρώπων αυτών που παραμένουν μέσα στην αίθουσα. Όλοι αυτοί κάθονται και ακούνε τον κ. Κουβέλη, ο οποίος κάνει το εξής: παραιτείται και μετά πηγαίνει και παρακαλάει να μη γίνει δεκτή η παραίτησή του. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό.

Ο Δημοσθένης Βεργής που είναι αρχηγός του κόμματος των Οικολόγων και είναι ένα ανάλογο κόμμα με τη ΔΗΜΑΡ τώρα, με το ποσοστό που πήρε, έχει προβλήματα. Προβληματίζεται αλήθεια και λέει: "Να παραιτηθώ τώρα και να μου ζητήσουν να μείνω;". Είναι ένα αξιοπρεπέστατο πρόσωπο ο Βεργής, ο οποίος είναι χρόνια στην πολιτική και παίρνει αξιοπρεπή ποσοστά, ανάλογα με αυτά του κ. Κουβέλη.

Δείτε πόσοι αξιόλογοι άνθρωποι κάθονται εκεί και επιμένουν για μια υπόθεση που έχει λήξει, αυτή τη ΔΗΜΑΡ. Και ίσως και άλλα κόμματα. Έγινε μια απόπειρα, από τους ίδιους ανθρώπους μέσα στον ίδιο χώρο, αλλά οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να συμμετάσχουν σε μια γενικότερη προσπάθεια ανασύστασης του χώρου, η οποία μπορεί να ονομαστεί δημοκρατική προοδευτική παράταξη ή δημοκρατική παράταξη σκέτο κτλ.»

newsit.gr