Μια πρωτότυπη και συνάμα ενδιαφέρουσα ενέργεια για την Κρήτη, θα λάβει «σάρκα και οστά» το επόμενο χρονικό διάστημα, με θέμα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρέος κοινού, γύρω από το ζήτημα των ψυχικών διαταραχών.

Η παραπάνω προσπάθεια που αποτελεί μία πρωτοβουλία δύο νεαρών επαγγελματιών στο χώρο της ψυχικής υγείας, της Εύας Δερμάτη και της Έφης Βασιλάκη, αφορά στη δημιουργία και προβολή ενός ντοκιμαντέρ, πειραματικού χαρακτήρα.

Τo ντοκιμαντέρ έχει πειραματική φόρμα, που σημαίνει ότι μαζί με τη μορφή τεκμηρίωσης και καταγραφής απόψεων που έχει ένα ντοκιμαντέρ εμπλέκονται σκηνές σκηνοθετημένες, ώστε να ενισχύσει μια ποιητική ευαισθητοποίηση ως προς το θέμα.

Ο στόχος του δεν είναι να εξηγήσει εξειδικευμένα ζητήματα γύρω από τις ψυχικές ασθένειες, αλλά να παρουσιάσει το πρόβλημα, να ασχοληθεί με τον στιγματισμό των ανθρώπων που νοσούν και τη διαχείριση της κατάστασής τους. Όταν ο προβολέας πέφτει πάνω τους από διαφορετική γωνία, πώς θα τους δούμε απ’ έξω;

\"\"

Ο στόχος για την δημιουργία του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ, είναι κυρίως η ευαισθητοποίηση γύρω από ζήτημα των ψυχικών διαταραχών και η ενημέρωση του κόσμου με σκοπό την εξάλειψη –όσο αυτό είναι δυνατόν- του στίγματος που αντιμετωπίζουν οι ψυχικά ασθενείς στην καθημερινότητά τους.

Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να είναι έτοιμο, μέσα στους επόμενους μήνες, με τη διάρκεια του να προσδιορίζεται στα 20 λεπτά.

Η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ στο Ηράκλειο, αναμένεται τον Οκτώβριο του 2014 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου). Σκοπός είναι να πραγματοποιηθεί μία μεγάλη εκδήλωση ενημέρωσης των Ηρακλειωτών γύρω από το ζήτημα, με ομιλητές διακεκριμένους επαγγελματίες Υγείας.

Σε δεύτερο χρόνο, πιθανότατα θα ακολουθήσουν και άλλες προβολές, στην υπόλοιπη Κρήτη.

Επιμέλεια-παραγωγή: Δερμάτη Εύα, Βασιλάκη Έφη
Σκηνοθεσία: Παπαδάκη Μαρία

Δείτε παρακάτω το δοκιμαστικό trailer- teaser



Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook